ICS Vortex - Storm Seeker (cronica de album)

de Buvnitz

ICS Vortex - Storm Seeker (cronica de album)


Implicarea lui ICS Vortex in Dimmu Borgir dupa 2003 mi s-a parut o pierdere de timp.

Trist sa vezi un fost membru Ven Buens Ende, Arcturus si Borknagar (desi aici s-a schimbat putin macazul si s-a trecut la actual component) cum se stramba prin videoclipuri pentru placerea pustanilor inchisi in camera lor intunecata dupa orele de scoala.

Revenirea in Borknagar precum si zvonurile tot mai puternice legate de reuniunea Arcturus nu fac decat sa ma gandesc cu placere la plecarea sa din Dimmu Borgir (o plecare mai degraba distrugatoare din punct de vedere financiar).

Pana sa vedem ce se intampla cu numele amintite mai sus, Vortex ne ofera materialul sau solo de debut intitulat Storm Seeker. Acum depinde cum privesti lucrurile...clar nu e black metal si in mod evident Vortex apuca calea valului de muzicieni obsedati de intoarcerea progului anilor 70, Michael Akerfeldt fiind mai mult ca sigur liderul.

Prog-ul clasic si rock-ul traditional stau la baza. In rest se experimenteaza cu succes...atat de bine incat lipsesc partile de blast-beat si traforajul, probabil spre disperarea acelorasi pustani despre care vorbeam mai devreme.

Foarte interesanta abordarea vocala...de la parti de rock clasic pana la pasaje ce amintesc usor de perioada Arcturus, talentul in compozitii vocale afisate de Vortex este mai mult decat evident. In schimb mixajul albumului este destul de ciudat...clar putea fi lucrat mai bine.

Probabil ca Storm Seeker va fi catalogat drept o dezamagire doar prin prisma faptului ca ICS Vortex nu parea omul care sa lanseze un astfel de disc. Compozitional albumul e reusit desi nu devine accesibil nici ca sound si nici ca muzica. Insa merita ascultat!

La final va las cu una din cele mai surprinzatoare piese de pe disc.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: