Isole - Silent Ruins

de Morrison

Isole - Silent Ruins
Daca in materie de doom metal ati ramas dezamagiti de My Dying Bride sau Candlemass (desi nu vad cum e posibil), atunci ar trebui sa va indreptati atentia spre noua 'senzatie' Isole. Formatie suedeza, de fapt opera lui Daniel Bryntse recunoscut mai ales in zona scandinava pentru activitatea sa in Withered Beauty si Forlorn.

Ca o deosebire fata de precedentul Bliss Of Solitude, Silent Ruins parca este un pic mai melodic sau cel putin mai 'inspirat' pastrand din ce in ce mai putine elemente al doomului epic sau traditional, marca Candlemass. De fapt unul dintre singurele elemente solide ramase din sfera doomului traditional ramane partea vocala.



Longevitatea pieselor ofera un spatiu destul de mare pentru ca suedezii sa puna in practica o sumedenie de idei care pe alocuri devin chiar imprevizibile, trecand foarte usor de la parti traditionale la pasaje melodice, melancolice, pastrand tipicul feeling doom.

Mare atentie la voce, cu o prezenta foarte impunatoare si extraordinar de bine lucrata ca interpretare punctand ocazional cu pasaje growl insa destul de vag. Desi doom-ul in momentul de fata nu are foarte mult de oferit ca inovatie, ISOLE incearca usor sa introduca elemente noi, punctand cu pasaje heavy sau solistici melodice. Si chiar daca pentru unii nu poate reprezenta nimic nou, Silent Ruins este un progres masiv fata de Bliss Of Solitude, material destul de mediocru.

Gisaz

Nota: 9/10

Tracklist:

1. From The Dark
2. Forlorn
3. Nightfall
4. Hollow Shrine
5. Soulscarred
6. Peccatum
7. Dark Clouds


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: