Marchosias - Above The Throne Of God (cronica de album)

de Alex Warheart

Marchosias - Above The Throne Of God (cronica de album)


Formatia clujeana de black metal experimental Marchosias urmeaza sa lanseze pe 1 septembrie primul EP, intitulat "Above The Throne Of God".


Nefiind un infocat al black metal-ului, dar un ascultator al formatiei, m-am decis sa fac “o cronica” EP-ului de debut, mai sus mentionat.


Eu am fost mai ager si am reusit sa pun mana pe disc inca de pe acum si m-am gandit sa-l promovez in acest fel.


Daca sunteti in cautare de o noua trupa de black metal, cu un sunet specific genului, pe deasupra, modern si atragator, cu un vocal ce va va duce cu siguranta cu gandul la Abbath de la Immortal (in cadrul mai multor piese, sau parti de piese), eu va recomand trupa Marchosias.


Avand "in dotare" cinci membri tineri, anume: Morke (vocal), Strigat (chitara, backing vocals), Dantes Cristo (chitara,backing vocals), Csaki(bas) si George(tobe), formatia reuseste sa combine mai multe subgenuri ale metal-ului pentru a crea un sunet unic, experimental, cu influente provenite in mare parte din sfera black metal-ului.


Albumul incepe in forta cu piesa "Above The Throne Of God", ce da si titlul EP-ului.


Nu stiu sigur daca formatia a folosit vreun efect cand a inregistrat materialul, dar suna extrem de bine!
"Above The Throne Of God" este o piesa rapida, in care vocalul si chitarele eclipseaza restul instrumentelor. Trebuie mentionat insa, ca George face o treaba minunata cu blast beat-urile.


Ati mai ascultat vreodata piese care sa va poarte imaginatia la lupta, sau macar la headbanging si pogo?Eu sunt sigur ca da, dar ce vreau sa spun este ca a doua piesa inclusa pe discul celor de la Marchosias, "Moment Of Falling" va face acelasi lucru!


Inca de la primele riff-uri si primul growl, pana la ultima parte din piesa, veti fi purtati cu gandul intr-o alta lume.
Nu uit sa mentionez de partea in care Dantes poarta un discurs de cateva secunde in timp ce restul instrumentistilor canta in continuare. Aceasta parte, cat si solo-ul fac din aceasta piesa una dintre cele mai reusite de pe album.


Urmatoarea piesa de pe disc, "The Sacred Book", o sa devina favorita voastra! Nu datorita descrierii mele usor banale, ci, datorita partilor in care Dantes continua partile de voce ale lui Morke.


La viitoarele concerte, pregatiti-va sa cantati alaturi de Dantes urmatoarele versuri "Lost in the dark woods/Deep in the ground/Sworn to its magic/Bound to its symbols" atunci cand veti auzi primele acorduri ale piesei.
Ca sa ramana totusi un mister cum suna restul piesei, va invit sa ascultati piesa la concerte, sau direct de pe disc!


Daca inca nu v-am facut pofta de headbang si poate de putin pogo, atunci va invit sa ascultati "The Great Deceiver", o alta piesa grozava inclusa pe EP-ul "Above The Throne God".


La fel ca si piesele precedente,"The Great Deceiver", cea de-a patra piesa inclusa pe discul trupei incepe puternic si continua in acelasi stil de-a lungul intregii piese.
Ce-i drept, am fost mai mult impresionat de voce, decat am fost de chitara si restul instrumentelor. Poate pe alocuri, toba a mai dat un plus piesei, dar in rest, mediocritate. (Fara suparare!)


Cititori si cititoare, fara nicio alta prezentare (deocamdata), "Crownless" !


Ok, probabil ca majoritatea ati ascultat versiunea live a piesei, dar ce-i pe disc, e incredibil! Un sound mai bun, mai clar si mai placut auzului. Merita din plin sa ascultati!


Urmatoarea piesa...Mai bine nu va spun eu nimic despre ea si o ascultati dupa ce cumparati discul! Va astept parerile, da?


Acestea fiind spuse, inchei asa-zisa cronica de album felicitand formatia pentru intreg efortul depus si multa bafta la concerte!


Daca s-au cantat atatea note pe disc, eu vreau sa scriu una aici pentru EP-ul lansat: 8.5!


Mai multe detalii despre disc si formatia Marchosias, aici.


n.a. : Cronica a fost scrisa pe 31 august si retusata astazi. Cumparati-le CD-ul !






Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: