Metallica - Metallica (The Black Album)

de Guns N ROses

Metallica - Metallica (The Black Album)

Mai jos va prezentam un articol adaugat de Guns_N_ROses cu ajutorul tool-ului de Citizen Journalism oferit gratuit de METALHEAD. Scrie si tu !

METALLICA(cunoscut ca si "The Black Album") este al 5-lea album al legendarei formatii de heavy metal Metallica.Coperta albumului este formata din logo-ul formatiei pus in coltul din stanga(sus) si o imagine a unui sarpe cu clopotei luata din "The Gadsden Flag",care insemna DON"T TREAD ON ME (nu calca pe mine),care este titlul unei melodii din album.

Dupa lansare,a avut un succes comercial urias,ajungand sa fie vandut in peste 22.000.000. exemplare in intreaga lume,cu peste 15.000.000. exemplare in S.U.A. Albumul este cel mai bine vandut album al unei formatii heavy metal.Albumul a ajuns pe locul 1 in "UK Album Chart" si in "Billboard 200",si a ocupat acest loc patru saptamani la rand,reusind sa stea in topul "Billboard 200" timp de 281 saptamani consecutive.

Albumul cuprinde 12 piese, si 6 single-uri(Enter Sandman;The Unforgiven;Nothing Else Matters;Wherever I May Roam;Sad But True;Don''t Tread On Me). "The God That Failed" nu a fost lansat ca single,dar a fost prima melodie de pe album care a fost prezentata publicului.

"Enter Sandman" a fost clasat pe locul 18 in topul celor mai bune melodii ale anilor 90'',top facut de VH1.

Dupa parerea publicului(informatii luate de pe internet) "Nothing Else Matters" este cea mai buna melodie LIVE a celor de la Metallica,cat si cea mai buna melodie a lor,declarata de multi fani "Imnul Formatiei".

Oricum,albumul ramane o capodopera a muzicii la nivel mondial,oricat de grave ar fi criticile oamenilor care nu asculta acest gen muzical.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: