Mountain & Contorsionist split (cronica de album)

de Buvnitz

Mountain & Contorsionist split (cronica de album)


Tot la Asiluum Records (unde au fost lansate discuri Mediocracy, Extinction Algoritm sau White Walls) gasim un material cu o abordare foarte interesanta, de fapt un split intre doua nume nu chiar atat de sonore pentru cititorii site-ului.

E ceva oarecum normal daca ne gandim ca acest album nu are (muzical) legatura cu genul rock sau metal. Si daca nu muzical, atunci cum? Atunci ca atmosfera si concept! Materialul de fata este un split intre Mountain si Contorsionist.

Mountain este de fapt membru in Semiosis, trupa care a lansat Pictural, un album de post-rock cat se poate de interesant pe care il gasiti toti la Asiluum. In capatul celelalt al ringului se afla Contorsionist, nume parca ceva mai sonor chiar si pentru cei aflati departe de acest gen.

Ce e foarte interesant la acest produs este tocmai diferenta intre ce propune Montain si ce ofera Contorsionist. Inainte de toate luati aminte, este un produs orientat mult pe zona electronica a muzicii, adica cea de bun gust si experimentala.

Primul in scena este Mountain. Cele patru piese ne prezinta o muzica atmosferica, indreptata spre zona noise si in acelasi timp pur experimentala. Mountain se foloseste ocazional de sunete de fundal (Mt. Mint este un bun exemplu in acest sens) si de mult distors. Linia sa ramane continua iar muzica pare coloana sonora a unui film SF clasic. Tema de fapt chiar de trimite in spatiu, amalgamul de sunete si clape este unul foarte bine structurat. Atmosferic? Foarte!

Contorsionist vine insa cu o alta abordare mult mai accesibila. Muzica sa este indreptata spre aria electro, down-tempo, 'Looking for a world that will treat you right' fiind deviza hipnotica a primei piese, 'Coldfeet.' Pe de alta parte Fringe schimba macazul si ne intoarce la ideea lui Mountain, acea zona 'SF' insa de aceasta data parca ceva mai sumbra. Terran este de departe preferata mea din setul de patru piese, abordarea compozitiei este uimitoare.

Masa generala nu il va gasi neaparat abordabil insa modul in care aceste compozitii sunt structurate este uimitor. Si sa mai spuna cineva ca muzica buna se gaseste doar in metal.

Download Mountain & Contorsionist split - Free

Nota: 8,5/10

Tracklist:

Side A: Mountain

01. Vessel
02. The Great White Sea
03. Sun Paradox
04. Mt. Mnt

Side B: Contorsionist

01. fringe
02. terran
03. gamma
04. coldfeet



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: