Orcrist - We Come In War

de Astaroth Priestess

Orcrist - We Come In War

Formatia de black metal Orcrist a lansat in anul 2009 albumul "We Come In War", un material cu potential irosit care ar fi putut deveni ceva promitator cu anumite modificari.

Calitatea materialului nu este tocmai una ce ar atrage un potential ascultator, care va respinge din start conceptul din spatele "We Come In War".

Albumul nu aduce nimic nou in scena black metal, ba chiar seamana izbitor de mult cu alte sute de astfel de materiale. Instrumentatia poate plictisi audienta, pentru ca nu se poate vorbi de o executie corecta, care deranjeaza vizibil chiar si o persoana care nu este familiarizata cu acest stil si care in mod normal nu isi poate exprima opinia.

Partea solistica nu este foarte bine pusa la punct si este chiar comuna, desi comparabil cu instrumentatia este un pas inainte. Si la acest capitol originalitatea lipseste cu dezavarsire iar un potential ascultator este pierdut din start.

Instrumentatia nu a fost bine gandita si implicit, nici bine imbinata, iar pe alocuri este total paralela cu partea vocala.

Nu putem vorbi de o directie si de un stil bine stapanit, ba chiar observam neglijenta in tehnica, ritmuri repetitive si haotice. Nu se poate vorbi despre "soundul" Orcrist pentru ca este aceeasi abordare pe care au facut-o si alte formatii in trecut.

Ascultatorul are parte de o experienta intunecata si dura, insa lipseste forta pe care oricine o asteapta la un material black metal, acea energie distinctiva a stilului.

"We Come In War" poate deveni o dezamagire pentru cei care doreau sa-si imbogateasca orizonturile muzicale; albumul va plictisi chiar si pe cei mai inversunati fani ai scenei black si opinia strict personala este ca ar trebui ocolit.

Nota: 6,5/10

Tracklist:

1. We Come In War
2. From The Fog - Enshrouded Desolate Lands
3. Winter Might
4. Mother Of Infernal Night
5. Ode To The Wolf’s Torment
6. Breathless
7. The Silence

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: