Otargos - No God, No Satan (cronica de album)

de Alex Mone

Otargos - No God, No Satan (cronica de album)


Inca de la inceputurile thrash-ului, prin anii 80, viteza a devenit un element cheie al albumelor metal din underground-ul mondial, iar black metal-ul este doar un exemplu de astfel de genuri, in care muzicienii aleg interpretarea creatiilor intr-o astfel de maniera.

Dar viteza nu este singura cheie catre un album de black reusit, iar Marduk si Dark Funeral au avut multe de spus in aceasta privinta. O dovada ceva mai recenta a acestui fapt este albumul No God, No Satan, al formatiei franceze Otargos.

No God, No Satan este al patrulea album full-length al formatiei si a fost scos pe piata pe 14 sepetmbrie 2010 via Season of Mist.



Prima piesa a albumului, Hoax-Virus-God, scoate in evidenta indeologia intregului albumui prin repetitia celor 3 cuvinte ce ii dau numele (Farsa-Virus-Dumnezeu) peste un zumzet constant de chitara pana la inceperea celei de a doua piese, Cloning the Divine, o piesa agresiva, in care isi fac loc pasaje lente ce-i dau o nota grava si adancesc profunzimea mesajului. Urmatoarea oprire – Worship indutrialized.

O piesa ce pune paie pe focul vitezei si agresivitaii ce caracterizeaza intregul album, o voce grava a lui Dagoth, acompaniata de o partitura de tobe si riff-uri demne de a face aschii biserica din cartierul in care e ascultata. Aceasta formula aspra continua pe parcursul albumului in piese precum Hexameron si ciudata intermitenta instrumentala I, Flesh of God. Probabil marea capodopera a acestui album zace in piesa Cuius vis Hominis este Errare, piesa ce se intinde pe durata a aproximativ 10 minute.

Aceasta incepe cu sunetul unei furtuni si o voce intunecata a carei mesaj este livrat ascultatorului in limba nativa a trupei, franceza pana ce riffurile ascutile ale celor doua chitara isi fac aparitia. De lunga durata, dar divers ca structura, albumul se termina cu piesa The Hulk of Conviction and Faith, structurata pe mai multe etape ce duc ascultatorul in diverse stari variind intre dracesc si calm, este un sample al sunetului apocaliptic pe care Otargos il pune in joc prin albumul No God, No Satan.

Cu albumul No God, No Satan, formatia ramane loiala sunetului caracteristic si mesajului, pe care le arunca ascultatorului sub forma unei lovituri sub centura.

Din componenta trupei fac parte:
Dagoth - Voce, chitara
Astaroth - Chitara
XxX - Chitara bas
Thyr - Tobe si percutie



Dicografia completa a trupei:
Conqueror, conqueror... Destroyer (demo, 2002)
Codex 666 - Infernal Legions Strike (EP, 2004)
The Eyed Nemesis (Full-length 2005)
Spawn From the Abyss (Best-of 2006)
Kinetic Zero (Full-length 2007)
f**k God - Disease Process (Full-length 2009)
No God, No Satan (Full-length 2010)


Pentru mai multe informatii: www.otargos.fr



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: