Owl - Owl (cronica de album)

de Buvnitz

Owl - Owl (cronica de album)


Am observat ca treaba asta cu bufnitele a devenit un trend.

Ba tricouri cu bufnite, ba genti, ba lanturi la gat. Ca sa nu zic ca pe Facebook ma trezesc cu toate tagurile cu bufnite, de la figurine pana la sani. Azi am zis ca ori ascult noul album Anathema sau dau play la bufnita. Cum Anathema eram convins ca o sa fie ditamai epic failul (parere strict personala ocazie cu care suporterii diviziei Cavanagh ma vor calca in picioare) am zis ca un atmospheric death metal sub numele de Owl pare mai interesant.

In primul rand n-are tonuri de-ti ies ochii din orbite si nici blasturi. Productia e destul de old school insa mai degraba indreptata spre zona doom. Cat despre partea cu atmosferic, e un death destul de simplu la care se adauga productia, acolo e adevarata 'atmosfera'.

Se indreapta mult catre zona doom insa completeaza rapid cu elemente de old school death metal astfel ca ramane undeva pe la mijloc (asta ne trebuie daca vrem catalogari muzicale). Daca ma gandesc la ultima piesa (cu o durata uimitoare de 30 de minute) ma gandesc ca baietii astia au vrut sa se asigure ca ascultatorul pricepe eticheta de atmospheric death metal.

Cireasa de pe tort este 'Threnodical Ritual At The Spectral Shores Of The Eternal Sunset' (ce titlu!), o compozitie de 30 de minute in care primeaza ambianta plus sunete in stransa legatura cu apa si oceanul.

Vocea este prezentata intr-un format clasic de growl fix din aria doom/death. Ca muzica nu e deloc accesibil. Ori iti place ori ba. Chiar si cu acest death old school muzica pare destul de psihedelica iar in marea parte a auditiei m-a trimis cu gandul la Esoteric ceea ce nu e deloc un lucru rau.

Concluzia: E death dar in acelasi timp e suficient de sinistru si deprimant incat sa-mi aduc aminte de nu-mi mai plac Anathema de cativa ani.




Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: