Pensees Nocturnes - Grotesque

de Astaroth Priestess

Pensees Nocturnes - Grotesque

La numai un an de la lansarea albumului de debut, "Vacuum", Pensees Nocturnes, proiectul muzical al lui Vaerohn, lanseaza un nou material.

"Grotesque" reprezinta ceea ce sugereaza si numele - un material psihotic, morbid. In acelasi timp avem insa parte de eleganta intalnita pe "Vacuum" si am putea vorbi de o evolutie considerabila.

Piesele poarta ascultatorul intr-o lume stranie si amintesc de o burghezie groteasca pe care Vaerohn, actorul principal in aceasta capodopera, s-a saturat sa o distreze.

Tocmai acest refuz de conformare la cerintele societatii a dat nastere unor refulari interioare magnifice, marcate de parti solistice impresionante - daca nu prin executie, atunci prin emotia exteriorizata.

Poze Poze_MH - pensees nocturnes

"Grotesque" reprezinta un "cirque du freak" modern care incorporeaza spiritul neoclasical/avantgardist in duritatea muzicii black metal si aduce atat eleganta cat si sentimente de agonie, angoasa, ura.

Intr-o definitie a albumului data de Vaerohn, am intalnit fraza "Sublime? [..] Not at all! Pitiful is more accurate. And also alone". Aceasta descriere iti poate vorbi despre sentimentele din spatele materialului de fata desi compozitiile in sine o vor face mai bine.

Ca si pe "Vacuum", partile instrumentale cu influente neoclasice se impletesc perfect cu ritmul black metal impus de Vaerohn. Trecerile de la un stil la un altul sunt realizate mai elegant decat in cazul albumului de debut si putem observa o finete sporita in materie de executie.

Instrumentele sunt, ca si in cazul "Vacuum", complexe, dinamice si atent incorporate in melodii. Ascultatorul va trebui sa fie atent la sunetele de orga, filarmonica sau pian (ca sa numim cateva) caci fiecare ascunde o traire interioara coplesitoare.

Artistul francez a transpus in "Grotesque" un spectacol care, chiar daca in opinia strict personala este o capodopera, nu va fi pentru toate urechile.

Ceea ce face acest album si mai interesant este faptul ca Vaerohn nu a reusit doar sa-si transmita mesajul ascultatorului ci il va determina sa vada prin ochii sai si sa simta.

Nota: 9,5

Tracklist:

01. Vulgum Pecus
02. Paria
03. Rahu
04. Eros
05. Monosis
06. Hel
07. Thokk
08. Suivant

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: