Pythia - Beneath the veiled embrace

de Astaroth Priestess

Pythia - Beneath the veiled embrace

Eleganta. Mister. Maiestrie. Acuratete. Forta. Acestea sunt cuvintele ce definesc cel mai bine abumul 'Beneath the veiled embrace' a celor de la Pythia.

Albumul de debut, lansat in luna octombrie a acestui an sub egida Golden Axe Records, contine zece piese de symphonic power metal care uimesc si cuceresc ascultatorul inca din primele momente.

Prima impresie pe care o ai in momentul in care te gandesti la Pythia este "wow, inca o copie ieftina dupa Nightwish". Pe urma iei fiecare piesa in parte de pe album si nu poti sa nu observi ca Pythia se incadreaza in categoria formatiilor umbrite de Nightwish si ne reaminteste ca muzica symphonic power metal nu este un "brand" creat de faimoasa formatie finlandeza si ne-am pripi inutil sa judecam astfel, avand in vedere faptul ca nu am mai descoperi ce are si va aceasta de spus trupa de origine britanica. Caci va avea. Ascultand albumul de debut iti poti imagina locul pe care il va ocupa Pythia in industria muzicala.

'Beneath the veiled embrace' imbina elemente de symphonic si gothic care surprind placut ascultatorul si il poarta intr-o lumea a uniunii dintre traditional si modern, ducand intregul sound al albumului la un nou nivel.

Albumul incepe in forta cu piesa 'Sweet Cantation' si ne conduce intr-o noua lume - lumea Pythia. Proaspata, mistica, melancolica, rafinata.
Versurile regasite pe album vorbesc despre iubire si urmele lasate de aceasta.
"Did I feel you reach for me?
Your fingers frozen to the very bone
Searching for some empathy
I fill the passion spilling from your veins.

Distand sands, bloom to seed
Snow on snow, do you bleed?
After all these naked yearning
Can you feel me suffering for you?" - "My Pale Prince"

Punctele forte ale albumului sunt caracterizate de piesele "My pale prince", "Sarah (Bury Her)" si "Army Of The Damned", cea din urma fiind completata de Brian Blessed.

Singurul motiv pentru care nu voi acorda albumului nota 10 este faptul ca ritmurile sunt pe alocuri repetitive, insa calificativul acordat va fi pentru ambientul creat, versurile bine gandite si scrise, vocea liniara si cristalina a solistei Emily Alice Ovenden si demonstratia de talent pe care a facut-o Pythia prin acest material.

Nota acordata: 9.5/10

Poze Poze_MH -

Poze Poze_MH -

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: