Resistance - Lords Of Torment

de Astaroth Priestess

Resistance - Lords Of Torment

Formatia belgiana Resistance este cunoscuta pentru sound-ul brutal regasit in compozitiile muzicale si ar putea fi bine plasata langa formatii de calibrul Despised Icon, Job For A Cowboy sau Heaven Shall Burn.

Cel mai recent album lansat de Resistance se intituleaza "Lords Of Torment" iar titlul nici ca putea fi ales mai bine.

Daca materialele precedente nu au impresionat prin calitate si prin executie, albumul din 2010 va capta imediat atentia ascultatorului.

Formatia aduce de aceasta data un sound mai matur si bine definit. Tehnicile de executie sunt aproape impecabile iar instrumentatia are precizia unui ceas elvetian.

resistance

Piesele nu sunt nicidecum catchy ci mai degraba brutale, violente si directe. "Lords Of Torment" nu este un material pentru cei ce se asteapta la ritmuri groovy si atractive, caci vor fi dezamagiti. In schimb, cei care prefera partea directa a muzicii metal nu il vor lasa din mana.

Xerus si-a impins calitatile de solist la maxim iar rezultatul este pe masura. Partea vocala se imbina perfect cu bataia rapida si violenta a bateriei lui Vinzent si cu rifurile mecanice de chitara. Acestea din urma nu sunt nicidecum complexe sau melodioase, ci "la obiect". Desi acest aspect poate fi considerat un deficit in general, aici nu se poate vorbi de asa ceva.

resistance

In anumite pasaje, distorsul de chitara nu se imbina perfect cu intreaga compozitie iar chitara ritmica pierde pe alocuri timpii. Aceste detalii vor trece usor neobservate de ascultator, care ar trebui sa-si indrepte atentia catre conceptul din spatele "Lords Of Torment", nicidecum asupra executiei.

Versurile sunt cat se poate de simple insa sunt de efect iar mesajul este pe cat de dur, pe atat de sincer.

Compozitiile sunt liniare insa dupa repetate ascultari isi poate plictisi audienta din cauza faptului ca se regaseste aceeasi baza melodica in mai multe piese de pe album.

Concluzia este ca "Lords Of Torment" marcheaza o evolutie in cariera formatiei Resistance si are toate calitatile albumelor de top din scena deathcore/death metal. Piesele care necesita o ascultare atenta sunt "Lords Of Torment", "The Supreme Being" si "Scars Never Die".

Nota: 8,5/10

Tracklist:

01. Requiem
02. Bleed Yourself
03. The Supreme Being
04. Hail
05. F.Y.A.
06. Behind Your Eyes
07. Lords Of Torment
08. Scars Never Die
09. We Can Fight
10. I Can't Stand

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: