Reverend Kill - His Blood, Our Victory

de Astaroth Priestess

Reverend Kill - His Blood, Our Victory

Reverend Kill a fost infiintata in anul 2004 de catre Don Stenhouse si dupa cateva schimbari atat in componenta, cat si in directia muzicala, a ajuns la forma actuala - o formatie de "Groovy western canadian death metal" cu un sound demential.

Nu imi place muzica death metal liniara, fara sens sau directie, pentru ca exista o diferenta ca de la cer la pamant intre o piesa "catchy" care te pune in miscare si o piesa pe care o asculti in club pentru ca face parte din playlist si nu ai alta optiune.

De notat ca piesele de pe albumul "His Blood, Our Victory" sunt extrem de catchy si fac apel chiar si la persoanele care nu incadreaza stilul death metal in aria lor muzicala.

Cvintetul Reverend Kill nu compun doar muzica death metal; au reusit sa isi impuna propriul stil asupra pieselor cantate cu mult profesionalism, dibacitate si energie - lucru destul de rar in ziua de astazi cand despre o formatie relativ nou aparuta nu putem spune decat ca suna ca trupa "X" combinata cu "Y".

Poze Poze_MH -

La albumul de fata nu se poate vorbi despre o astfel de comparatie decat in cazul anumitor piese pentru ca produsul brut este departe de fi inca o copie ieftina.

"Child Of Frost" este piesa care deschide albumul - inteleapta decizie, as zice, pentru ca este de departe cireasa de pe tort a materialului. Inceputul te deruteaza si te face sa te intrebi daca este albumul unei formatii death metal, dar pana apuci sa arunci inca o privire la coperta, foarte interesanta de altfel, incepe si "partea buna". Nu exista piesa de pe album mai potrivita pentru a deschide poarta catre lumea Reverend Kill.

De mentionat ca "His Blood, Our Victory" nu este un album plictisitor, cum descopar cu dezamagire la circa 80% din formatiile de death metal curente, desi se prea poate ca gustul personal sa intervina cu muzica deth metal "in stare bruta", fara prea multe influente.

Punctul forte al albumului este, dupa cum am mai precizat, "Child Of Frost", pe care am ascultat-o de circa 5 ori separat de album, insa nu sunt de trecut cu vederea nici piesele "A Wire In My Blood", "His Blood, Our Victory" si "Velvet Revolution".

In materie de compozitie, punctele forte ale albumului sunt partile de chorus, rifurile de chitara lungi, precise si melodioase, partile de baterie executate parca mecanic (in sensul bun al cuvantului) si vocea de exceptie a lui Graham Harris, de admirat pentru excelenta cu care a luat toate notele, fara rateuri.

Per total este un material infricosator de bun, tinand cont de faptul ca Reverend Kill nu au o istorie muzicala extinsa in spate, si reprezinta un punct de referinta pentru alte formatii care prefera sa se "inspire".

Nota finala: 9,5/10

Tracklist:

01. Child Of Frost
02. Trapped In Amber
03. A Wire In My Blood
04. Dichotomy
05. 666 Conspiracy
06. Velvet Revolution
07. The Midas Touch
08. Frantic
09. His Blood, Our Victory

Astaroth Priestess



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: