Rwake - Rest (cronica de album)

de Buvnitz

Rwake - Rest (cronica de album)


Nu e un secret faptul ca in ultima vreme majoritatea albumelor valide si cu identitate apar din scena underground.

Personal m-am scarbit de tot ce inseamna mainstream metal cu aceeasi productie si cam acelasi stil saturat dictat ori de casa de discuri ori de producator sau de compromisul pentru a pleca in turneu. Imbucurator este faptul ca apar din ce in ce mai multe trupe din underground care au ceva de spus desi nivelul la care ele se pot raporta este limitat in termeni ai succesului.

Dar peste succes ramane calitatea iar acea calitate rezista in timp. Este cazul americanilor de la Rwake si a celui mai recent produs intitulat Rest, un material de 53 de minute ce compenseaza distanta de patru ani de la lansarea precedentului Voices Of Omens.

Rest este un album in esenta progresiv (nu va ganditi la clasicul progressive metal) cu o tenta narativa incarcata intr-o atmosfera clasica de sludge. Variatia intre cele doua voci (CT si Britanny Fugate) se transpune ulterior in variata unor sunete nonconventionale de noise si samplere, o schimbare destul de importanta daca ar fi sa comparam cu albumul lansat in 2007.

Adevarul este ca fara voci acest album n-ar fi complet. Instrumentatia este intradevar fara repros dar totul este compus in asa fel incat naratia devine esentiala in context. Psihedelic, downtempo, excesiv de captivant pentru a distrage atentia de la lucrurile din jur..cred ca sunt motive suficiente pentru a da o sansa acestui album.

E drept ca muzical s-ar putea sa va loviti de ceva 'nou' mai ales ca albumul este mai degraba ca o poveste (drept dovada ca exista patru capitole si doua interludii cu un total de 54 de minute) si in niciun caz un produs de headbanging sau mai stiu eu ce refrene memorabile de cantat prin concerte.

In orice caz este un material onest.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: