Samothrace - Reverence To Stone (cronica de album)

de Buvnitz

Samothrace - Reverence To Stone (cronica de album)


Astazi va prezint un album greu. Greu atat muzical cat si ca reactie. Samothrace vin din S.U.A. si - la fel ca multi alti compatrioti ai scenei underground americane - canta doom metal. La fel ca si alti compatrioti, scena doom americana este atat de underground incat o mare parte din public nici macar nu are ocazia de a afla de existenta sa.

Samothrace au la activ un album lansat in 2008, intitulat sugestiv, Life's Trade. Un disc fenomenal despre care nimeni n-a aflat, fapt pentru care poate nici trupa nu s-a obosit sa-l promoveze, existand doar o serie de aparitii live printre cele cateva schimbari de componenta. Patru ani nu s-a stiut aproape nimic. Doar recent a iesit la iveala faptul ca trupa lucreaza la un nou material iar vara acestui an ne-a oferit un material de circa 35 de minute compus din doua compozitii.

Doua piese in care ne sunt prezentate cele mai frumoase elemente ale genului doom metal, de la un inceput domol, lipsit de iesiri in decor, catre pasaje heavy doom, un mid tempo, melodic si apoi inapoi in acel tempo clasic doom, toate acestea culminate de o voce aproape inumana ce nu au rolul de a puncta ci mai degraba de a completa. Solouri, accente usor spre zona americana a muzicii blues, linii melodice atent construite astfel incat sa pastreze acel tipar doom, din nou heavy. Astfel se poate cataloga muzica de pe Reverence To Stone.

Intotdeauna am sustinut ca muzica doom metal este una din cele mai complexe cand vine vorba de percutie, un tobosar trebuie sa fie precis iar tehnica si priceperea sa nu pot fi aici 'ascunse' de viteza sau brutalitate. Acest lucru se poate observa din plin daca ascultam cu atentie inregistrarile tobosarului Joe Axler.

Ar fi fost interesant sa avem totusi un album mai complex, doua piese sunt parca de neajuns.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: