Shadowsong - Elegies of Dusk and Shadows

de Drowned-Soul

Shadowsong - Elegies of Dusk and Shadows


Trupa Shadowsong a luat fiinta in anul 2007 in Suceava si se vrea a fi un proiect de black/death dar deocamdata suna gothic/death deci mai au putin de lucrat.Un an mai tarziu au lansat un EP “Our path enlightened” iar anul trecut au lansat materialul pe care l-am adus in discutie si anume FL-ul “Elegies of dusk and shadows”.

Albumul are 8 piese din care 2 sunt de pe EP deci 6 piese noi.Singura care mi s-a parut cat de cat ok e Invictus care e luata de pe EP. In rest,plictiseala totala.Piese care seamana intre ele,fara logica si o calitate a inregistrarii care tinde spre zero.Pe 2-3 piese tobele sunt foarte suparatoare,parca ar fi niste oale iar cinelele capacele de la ele.Pacat,pentru ca omul nu bate deloc rau dar se pare ca setul de tobe nu vrea sa-l ajute in nici un fel.

Chitara e la fel de suparatoare,insistand cu un bazait grav.La fel am remarcat si putinatatea notelor musicale.Le poti numara pe degete.Nu am spus nimic despre bass.De ce?Pentru ca nu exista.Nu se aude deloc.Poate doar pe Invictus se aude de cateva ori dar foarte foarte slab.

Inainte mai era si o clapa in trupa dar au renuntat la ea.Mare greseala.Prindea foarte bine si era un mare plus in formatie.Cred ca mergea foarte bine si pe albumul asta.

Am mai vazut acum cateva zile pe muzicisifaze topul pe anul 2010 din muzica romaneasca.Albumul baietilor din suceava s-a clasat pe locul 85 din 95 dar ce mi-a placut mai mult a fost parerea,scurta,a celui care a facut respectivul top(cred ca Ioan Cora sau Mihai Plamadeala).Parerea suna cam asa: “Anacronisme gotic/death. Asemenea materiale nu se asculta de buna voie!”

Intr-adevar,un asemenea album nu se asculta de buna voie.Stiu ca “plecarea de pe loc” e mai dificila dar lipsa de originalitate,simplitatea pieselor si calitatea inregistrarii au tras albumul foarte mult in jos.Auzisem de o investitie destul de mare pentru inregistrarea materialului dar se pare ca au aruncat banii pe Apa Sambetei.

Alta chestie pe care nu am inteles-o este coperta.Are 2 logo-uri ale trupii,nu inteleg de ce.Unul era mai mult decat suficient, iar legatura titlu-imagine nu exista.Inca nu am inteles ce treaba are apusul si elegiile cu intrarea intr-o pivnita.Dar ma chinui in continuare.Probabil au vrut sa ne zica la ce nivel se afla albumul,la nivel de pivnita.

Sfatul pe care vreau sa-l dau tinerilor muzicieni din Suceava este ca la urmatorul album sa depuna mai multa munca,sa fie mai originali din punct de vedere al pieselor si sa-l inregistreze intr-un studio mai ok daca tot dispun de fonduri pentru a scoate albume.Cu astfel de material nu au nici o sansa de a iesi in evident si de a fi cautati. Mai munciti baieti!

Shadowsong sunt: Adi–tobe , Andreas-chitara,Nistor-voce/chitara,Alexandru-bass.

Tracklist:

1.Umbram Regnum
2.Invictus
3.Shadow Song
4.Demiourg
5.Scorn Manifest
6.Fuel the fire of ascension
7.A chant for the damned
8.Our path enlightened

Written by Buster



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: