Stolen Babies - Naught (cronica de album)

de Buvnitz

Stolen Babies - Naught (cronica de album)


Aflati la al doilea album din cariera, Stolen Babies se bucura de o atentie deosebita venita din partea presei de specialitate. Adevarul e ca si eu am aflat de aceasta trupa abia acum cateva luni si pot spune ca e destul de greu sa ramai indiferent la aceasta lume avant-gardista de cabaret.

Cred ca am gasit cea mai buna descriere pentru muzica Stolen Babies: Un carnaval intunecat avant-gardist scos parca din lumea lui Tim Burton. Pentru a crea o astfel de lume ai nevoie de timp iar Stolen Babies si-au permis tot timpul din lume, sase ani sa fim mai exacti. Dezavantajul este acel element surpriza; daca primul album a lovit destul de clar in aceasta directie, Naught nu face altceva decat sa continue povestea. Probabil ca albumul se va bucura totusi de o expunere mai puternica asa ca il putem considera drept o 'poarta de intrare' in aceasta lume a carnavalului.

O lume prezentata prin elemente heavy rock, punk, avant-garde si chiar anumite momente industrial rock. Pe langa o dinamica alerta a intregului concept, Stolen Babies ne incanta cu doua piese low-tempo care - intamplator sau nu - devin momente de top ale discului: Second Sleep si Swimming Hole.

Dezavantajul este ca Stolen Babies se concentreaza foarte mult pe conturul acestei lumi concept in timp ce albumul de debut avea ca punct forte pur si simplu existenta acestui concept. Asa ca e recomandat sa luati catre auditie ambele discuri. Productia este insa net superioada fata de albumul de debut.

In orice caz, daca v-ati plictisit de albumele 'clasice' de metal, Stolen Babies sunt o alternativa extraordinara pentru a descoperi si alte abordari ale acestui gen muzical.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: