Tombs - Path Of Totality (cronica de album)

de Buvnitz

Tombs - Path Of Totality (cronica de album)


De Tombs am dat total intamplator odata cu lansarea unui demo destul de ciudat pentru gusturile mele de atunci. O parte shoegaze, apoi post-punk, black metal si experimental.

O mare ciorba stilistica venita din partea unor americani cu radacini fixate in scena hardcore underground..dar cu mult black metal. Ce-i drept ca nici la norvegieni n-am mai auzit demult o atmosfera atat de 'trv' black metal.

Apoi a venit albumul de debut, Winter Hours. Parca am scris ceva despre el la momentul aparitiei....oricum ramane unul din cele mai bune albume ale anului de gratie 2009 si in acelasi timp (din punctul meu de vedere) una din cele mai importante aparitii discografice ale ultimului deceniu. Prea scurt si totusi devastator, 20 de auditii repetate deveneau un necesar in acest context.

A fost nevoie de 2 ani pana ca Tombs sa scoata un al doilea album ce trebuia oarecum sa completeze peisajul sonor impus de Winter Hours.

Un sentiment de deja vu nu strica niciodata ba chiar ma bucur ca Path Of Totality incepe intr-o nota identica cu Winter Hours (o legatura cu piesa To Cross The Land, primul single al albumului). Un intro de post-metal urmat de cinci minute devastatoare de black metal experimental.

Auditia totala se intinde pe o durata de aproape 60 de minute fapt pentru care Path Of Totality devine usor obositor in anumite momente...ce-i drept se repeta anumite idei pe parcurs insa mai degraba intr-o nota de a reda o atmosfera specifica si nicidecum de a etala anumite abilitati tehnice.

Daca pe Winter Hours gaseai ceva pasaje cat de cat melancolice si chiar usor optimiste, Path Of Totality devine un disc intunecat de la prima si pana la ultima secunda. Structura este mult mai apasata, se pune mult accent pe partile de bass si toba..ideea in sine este de a oferi un material mai agresiv si mai intunecat fata de albumul de debut. Unii il vad ca un minus in continuarea Tombs insa personal il vad ca o completare a lui Winter Hours.

Ce-i drept ma asteptam la ceva exploziv..poate entuziasmul lasat in urma de albumul de debut a fost prea mare. Nicio problema, Path Of Totality este un album bun ce trebuie neaparat bagat intr-o auditie alaturi de Winter Hours. Un fel de al doilea capitol.

Un fragment din ce puteti asculta gasiti mai jos.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: