Trigger Finger - All This Dancin' Around (cronica de album)

de Buvnitz

Trigger Finger - All This Dancin' Around (cronica de album)


Nu multe produse de export au iesit din Belgia. Totusi o prezenta notabila este Trigger Finger, grup format in 1998 cu un amestec original intre vechile sonoritati Led Zeppelin si acel stoner rock marca Kyuss sau Queens Of The Stone Age.

Trigger Finger au la activ trei albume dintre care cel mai nou, intitulat All This Dancin' Around, a fost lansat la finele anului trecut.

Formatia belgiana se adreseaza exclusiv fanilor QOTS, Danko Jones sau Them Croked Vultures iar noul album porneste de la premiza ca pana si o nota pop poate fi transformata intr-o structura elaborata. Iar All This Dancin' Around porneste exact intr-o nota pop pentru ca ulterior, spre jumatatea albumului, sa patrunda intr-un riscant teritoriu psihedelic.

Insa pe plan general, All This Dancin' Around se indeparteaza total de 'dans' si se limiteaza la chitarile garage si linia de bass apasata. Influentele din zona Hendrix si Zeppelin nu sunt deloc uitate iar cel mai bun exemplu in acest sens devine My Baby's Got A Gun.

All This Dancin' Around pare foarte echilibrat. Nu pare nimic spectacular insa asunetul este atat de calm si relaxat, productia are exact cantitatea necesara de 'noise'.

Un album solid, destul de 'f*cked up' incat sa pastreze interesul. E ciudat sa spui ca Trigger Finger este o trupa tanara, la fel de ciudat este si faptul ca intr-o cariera de peste zece ani s-au lansat doar trei albume. Dar cu artistii e inutil sa intri in astfel de discutii si cert e ca All This Dancin' Around este cel mai bun album lansat in toata cariera Trigger Finger.

Nu e metal dar e bun. Enjoy!

Tracklist:

All This Dancin' Around
Let It Ride
Love Lost In Love
I'm Coming For You
All Night Long
Feed Me
Cherry
My Baby's Got A Gun
Without A Sound
Tuxedo
It Hasn't Gone Away



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: