Tvangeste - FireStorm (cronica de album)

de bogdan pavaloi

Tvangeste - FireStorm (cronica de album)


Citizen Journalism: Tvangeste sunt o trupa din Rusia formata prin 1997, din acel an si pana in prezent ei au reusit sa scoata doar doua albume, in anul 2000 respectiv 2003.

Aceasta trupa abordeaza stilul Symphonic Orchestral Black Metal, cu un sound situat intre Therion, Cradle of filth si Haggard, acest aspect se contureaza mai bine pe cel de-al doilea album intitulat FireStorm, putem spune ca titlul albumului ofera o prima idee despre continut. Spre deosebire de alte albume de black metal in care atentia se indreapta spre anumite puncte(versuri sau instrumental) Tvangeste acorda o deosebita atentie versurilor, majoritatea fiind inspirate din vechea istorie a Rusiei, basme etc.

Albumul FireStorm e mult mai diferit decat Damnation of Regiomontum,si anume s-a renuntat la atmosfera mistica pe alocuri romantica, in favoarea uneia mult mai intunecate si mult mai tehnica chiar mecanica (datorita ritmului alert impus de tobe). Pe langa toate acestea,trupa a colaborat cu ‘’Baltic Symphonic Orchestra ‘’ pentru pasajele simfonice.



Albumul contine sapte piese propriu-zie si un intro compus numai din instrumente clasice,dupa parerea mea piesele de rezistenta sunt sunt Birth of the hero, Under the black raven’s wings care a avut parte si de un videoclip, Tears Will Wash Off The Blood From My Sword, foarte atent lucrate din toate punctele de vedere, fiecare instrument'modern' se imbina perfect cu instrumentele clasice reusind sa transmita mult mai bine emotiile in sufletul ascultatorului.

Am ascultat de multe ori acesta creatie si de fiecare data am avut surpiza de a descoperi ceva nou, e construit in asa fel incat dupa ce s-a terminat, simti nevoia sa reiei auditia, sa mai descoperi cate un crampei din povestea ascunsa in spatele acestui album, sa fi din nou purtat pe campul de lupta.

In concluzie, acest album poate fi pus la loc de cinste in discografia fiecarui pasionat de metal si totodata ar putea fi ascultat in fata focului la o cana de vin fiert.

Albumul poate fi downladat gratuit direct de pe pagina lor: www.tvangeste.com

Tracklist:

"Introduction" - 0:42
"Under The Black Raven''''s Wings" - 5:52
"Birth Of The Hero" - 5:44
"Fire In Our Hearts" - 5:57
"Perkuno''''s Flame" - 6:42
"Godless Freedom" - 5:35
"Storm" - 7:44
"Tears Will Wash Off The Blood From My Sword" - 6:16



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: