Biografie DarkthroneDarkthrone
Darkthrone a luat nastere in Norvegia, in anul 1987. Dupa cateva dem-uri lansate, trupa a semnat cu Peaceville Records. A urmat primul album, Soulside Journey. Discul a fost produs intr-o maniera clasica de death metal, caracterizat prin structuri progresive. Ulterior, Darkthrone au trecut la black metal. Stilul trupei era foarte influentat de catre Bathory si Celtic Frost, lucru ce se poate observa si pe al doilea album, A Blaze in the Northern Sky.
Al treilea album, Under a Funeral Moon, a reprezentat o piatra de temelie pentru black metal, consolidata mai tarziu de catre Transilvanian Hunger. Ulterior Darkthrone a semnat cu Moonfog (condusa de Satyr, vocalul Satyricon). Dupa inregistrarea lui Panzerfaust (1995), Zephyrous (Ivar Enger) a parasit trupa. Versurile pentru Total Death (1996) au fost realizate de diversi artisti norvegieni.
In 1997 Darkthrone a lansat Goatlord. Doi ani mai tarziu, a aparut Ravishing Grimness, material inspirat din muzica celor de la Celtic Frost. Foarte multi fani au renegat albumul, in special datorita productie foarte clare. In 2000, trupa s-a intors la soundul de raw black metal. A urmat Plaguewielder. Dupa o pauza de trei ani, a aparut un nou album de studio, intitulat Sardonic Wrath. Materialul reprezinta o evolutie din punct de vedere al compozitiei.
In 2005 Darkthrone s-au intors la Peaceville Records. Al 12-lea album al trupei, a fost lansat in 2006. The Cult is Alive contine cateva elemente de punk, renegate de catre fani. Pe date de 23 iulie, 2007 Darkthrone au lansat EP-ul NWOBHM (New Wave of Black Heavy Metal). In septembrie va fi lansat F.O.A.D. (F**k Off And Die).

Stil: black metal
Componenta:
Nocturno Culto - voce/chitara/bas
Fenriz - tobe/bas/voce/compozitor


Discografie:
Soulside Journey
A Blaze in the northern Sky
Under a Funeral Moon
Transilvanian Hunger
Panzerfaust
Total Death
Goatlord
Ravishing Grimness
Plaguewielder
Hate Them
Sardonic Wrath
The Cult is Alive
F.O.A.D.
DARKTHRONE
www.darkthrone.no
www.myspace.com/officialdarkthrone