Cronica Darkthrone - Dark Thrones and Black Flags

de Morrison

Cronica Darkthrone - Dark Thrones and Black Flags
De ce sa cheltuiesti bani pe productie si mixaj cand poti sa lansezi direct materialul brut? Prea mult timp, prea mult efort si oricum pana la urma e tot metal. Ne distram, ne jucam si in acelasi timp inregistram.

Probabil pe un principiu similar a fost lansat si Dark Thrones and Black Flags, cel mai 'jegos' album al anului 2008. Daca acum cativa ani Darkthrone pozau in diverse ipostaze care mai de care mai malefice, in 2008 lucrurile stau exact ca si in imaginea de mai jos:Fara reguli si fara compromisuri. Al 13-lea album Darkthrone continua oarecum directia lui F.O.A.D., cu aceleasi elemente de crust punk, pe alocuri ceva heavy si ca momente de 'respiro' cateva riffuri de doom tipic Celtic Frost. Partea instrumentala tinde spre o zona mai depresiva in comparatie cu F.O.A.D. unde intregul album era ceva mai 'vesel'. In acest moment Darkthrone s-ar potrivi foarte bine intr-un turneu alaturi de Motorhead si Sex Pistols.

Nu sunt expert asa ca nu pot sa-mi dau cu parerea asupra mixajului, cert e ca totul suna foarte brut, exact acel sunet jegos de garaj. Un bun exemplu in acelasi timp amuzant, este inceputul piesei Norway in September unde toba suna de parca iti bate cineva la usa.Pe partea vocala exista doar punk, ceva din Venom si ocazional cu ceva screamuri de heavy. Pe cat de jegos si primitiv este Dark Thrones and Black Flags, trebuie sa recunoastem ca Fenriz si Nocturno Culto sunt doi oameni pentru care notiunea de reguli sau logica nu prea exista. Sunt doi muzicieni care au ajuns la o varsta la care tot ce conteaza este pasiunea pentru acest gen, pe care unii au reusit sa-l aprecieze. P.S. Cui ii mai pasa ca Darkthrone erau black metal?

Nota: 9/10Tracklist:

1. The Winds They Called the Dungeon Shaker
2. Oath Minus
3. Hiking Metal Punks
4. Blacksmith of the North
5. Norway in September
6. Grizzly Trade
7. Hanging Out in Haiger
8. Dark Thrones and Black Flags
9. Launchpad to Nothingness
10. Witch Ghetto


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook