Interviu cu DARKTHRONE

03 Septembrie 2007 Morrison

Interviu cu DARKTHRONE
Share pe Facebook
Salut Fenriz! 2006 a fost un an foarte bun pentru Darkthrone...Ep-ul Too Old, Too Cold, un nou videoclip plus albumul The Cult Is Alive...in 2007 a aparut primul DVD al lui Nocturno, un nou E.P. si album. Cum puteti fi atat de productivi si care a fost feedback-ul acestor ultime materiale?

Mancam ulei de peste si luam anti-oxidanti- dieta Happy-Tom. Multi fani sunt innebuniti dupa Canadian Metal!Yihaaa!


Darkthrone

De ce ati decis sa filmati un clip pentru Too Old, Too Cold? Daca nu ma insel, este primul vostru clip oficial..

Am vrut sa realizam acest clip, pentru ca eram constient de faptul ca Tom va realiza un material simplu. Ar trebui sa vorbesti cu Ted pentru ca eu nu sunt un mare fan al videoclipurilor, insa inteleg ca exista o piata foarte buna pentru aceste materiale. Acum ca l-am lasat sa realizeze un videoclip, precum si filmarea de la Wacken cu Nocturno, cred ca si-a dat seama si singur ca nu este o alegere potrivita pentru Darkthrone.

Cum a fost sa apari in filmul lui Nocturno? Am vazut cateva momente memorabile, precum metafora vizuala in care cosciugul este carat de personajul intunecat..

Ce imi place la acest film, este ca actiunea este foarte lenta, diferita fata de ce vezi pe MTV. Plus o doza de umor. Legat de aparitia mea, cred ca acele clipuri ma fac sa arat ca Ozzy, hahahaha


Darkthrone

Noul E.P. Darkthrone este deja anuntat pe internet. De asemenea, o noua piesa, Canadian Metal poate fi ascultata online. Ce ne poti spune despre verusri? Despre conceptul New Wave of Black Heavy Metal? Incercati sa redefiniti actualul stil Darkthrone?

NWOBHM provine din punk si progressive. Avem si putin black metal. Cam asa se poate descrie noul nostru stil. Canadian Metal este practic un salut adus unor piese mai vechi de canadian metal. De asemenea, reprezinta si un atac la adresa metalului modern.

F.O.A.D. este o urmare a lui The Cult Is Alive?

A fost inregistrat in acelasi mod si cred ca ascultatorii vor observa similaritatile. Desi este mai mult heavy metal, ultimul cover a fost mult mai metal - cred ca este o coincidenta..hm!

Veti lansa un videoclip pentru noul album?

In nici un caz. Am vorbit despre asta. Am spus ca DACA se va intampla, vreau doar filmari din natura. Insa nu au mai fost discutii legate de acest proiect.

In acest an Darkthrone aniverseaza 20 de ani de existenta. Cum te simti dupa 20 de ani de black metal?

Am inceput sa cantam thrascore, un mix intre Cryptic Slaughter si Celtic Frost. Dupa aceea, am evoluat la epic thrash, apoi la death metal, tehnical death, iar ulterior am evoluat catre black metal. Acum, avem mai mult punk in muzica noastra, asa ca ne-am intors la diverse combinatii de stiluri. Nu simt ca am in spate 20 de ani de black metal, doar 20 de ani de underground. Si acest stil de viata va continua.


Darkthrone

Ce ne poti spune de Tyrant Sindicate si prietenia voastra cu trupele de acolo?

Da-le prietenilor o sansa!!!HAHAHAHAHA! nu este label-ul meu, insa daca nu e raw- nu este marca Tyrant Syndicate.

Cred ca in acest moment, este destul de clar cine canta pentru bani si cine pentru placere. Ce crezi despre asta?

Nu cred asta, cred ca trupe precum trivium chiar sunt interesate despre muzica prestata, insa oamenii din spatele lor decid ce se intampla cu banii din advertising. Cred ca sunt multe trupe in underground care doresc sa castige bani. Eu spun - lasa muzica sa vorbeasca.

Am vazut un interes din ce in ce mai mare pentru black metal-ul norvegian. Noul album Darkthrone, Mayhem...oameni foarte cunoscuti din scena black metal, cu diferite idei cat mai apropiate de sentimentul old school...precum Scum, sau chiar Skitliv...ce ne poti spune despre asta?

Cred ca este o coincidenta, pentru ca trupele mentionate au foarte putine contacte...si nu uita de ORCUSTUS, albumul lor va rupe inimi negre!!!

Sunetul murdar este singurul pe care il cunosc, insa vreau sa realizez si un sound asemanator cu albumul Last in Line al lui DIO. Poate si ceva Manilla Road.

Ce este mai important? Echipamentul sau omul?

Echipament? In padure ai nevoie de echipament pentru a fi o persoana. hehe. In muzica nu am avut asa ceva. Din 1999, am facut riffuri doar pe chitara acustica, exact ca in anii 50. Asa ca, f**k gear. Setul meu de tobe nu valoreaza nici macar un burger rece.

Imi place foarte mult artwork-ul ultimelor lansari. Design-ul pentru Too Old Too Cold a fost un soc pentru mine. Cat de importanta este relatia intre mesaj si arta Trineogkim?

Cred ca coperta albumului este buna, insa a fost realizata de un artist diferit. Am schimbat designerul. Singura data cand am avut coperti similare a fost atunci cand am avut controlul asupra Darkthrone. Acum realizam totul din instinct hahahahahaha.

Importanta este in ochiul celui care detine acest lucru. Nu vreau sa vorbesc prea mult despe acest aspect. Putini oameni cu care vorbesc ajung sa cunoasca lucruri necunoscute legate de Darkthrone.


Darkthrone

Ce trupe norvegiene recomanzi?

Norvegiene? Black metalul este global...ascultati noul album Mayhem si Orustus..daca vizitati pagina noastra de myspace, puteti gasi cateva trupe bune, precum Salute, Bastardator, Toxic Holocaust sau Old.

Mersi pentru interviu, a fost o adevarata placere petru mine. La final, te rog sa adresezi cateva cuvinte fanilor romani...

Multumesc pentru ca v-ati deranjat sa luati un interviu cu un om batran si nervos! Multumesc pentru ca ati citit! Support REAL metal ! Trupe ca Demon's Gate si Apha Centauri.

Toate cele bune !

Costin "13" versus Fenriz / DARKTHRONE

[ English Version ]

Comenteaza

Death la 11.09.2007 00:00

User Avatar Picture Darkthrone e o trupa care chiar isi permite sa deie atacuri , poate singura,Se pare ca se pot face unbloody revolutii si cu ne-materialisti.Bafta pt ei raspunde

1Raven la 06.09.2007 00:00

User Avatar Picture Fenriz a fost mereu untrve raspunde

andrei la 06.09.2007 00:00

User Avatar Picture nam cuvinte pt o trupa asa de valoroasa se mentine.si respect raspunde

Ca sa comentezi trebuie sa fii logat pe site sau cu Facebook. Logheaza-te sau Fa-ti cont intr-un minut sau logheaza-te cu Facebook.

Concerte recomandate:


Like us on Facebook