Cronica David Gilmour - On An Island

de Morrison

Cronica David Gilmour - On An Island

Prima impresie la ascultarea acestui material a fost bineinteles ca nu este un album Pink Floyd. Totusi intalnim anumite asemanari, mai mult cu "The Division Bell" in structura muzicala, dar este putin mai conventional.

Versurile

insa sunt departe de ultimele albume Pink Floyd si mai apropiate de materialele solo ale lui Gilmour. Dar, pana la urma acesta este si motivul pentru care avem proiecte solo, pentru a primi ceva diferit, reflectand o noua personalitate.

In ciuda varstei sale Cronica Cronica David Gilmour - On An Island - On An Island pare sa aiba aceeasi vibratie incredibila in voce si un talent incontestabil la chitara. Profesionalismul cu care trateaza acest material se vede si prin aducerea mai multor instrumentisti de valoare pentru a crea un album progresiv de exceptie.

Cronica Cronica David Gilmour - On An Island  - On An Island
Cronica Cronica David Gilmour - On An Island - On An Island


"Castellorizon" ofera o introducere de 4 minute, iar dupa cateva sunete mai ciudate putem auzi in sfarsit chitara magica a lui Gilmour. Urmeaza probabil cea mai frumoasa piesa de pe album, "On An Island", in care artistul canta cu multa pasiune, ca in vremurile Pink Floyd, oferind si cateva solo-uri superbe de chitara.

"The Blue" este o piesa mai lenta care face trecerea spre "Take A Breath", o piesa foarte potrivita pentru concertele live. Urmeaza un alt instrumental in care David lasa jos chitara pentru a incerca saxofonul. Majoritatea pieselor sunt mai lente, trecand prin momente blues si melancolice.

Cronica Cronica David Gilmour - On An Island  - On An Island
Cronica Cronica David Gilmour - On An Island - On An Island


Desi a declarat ca acest album este unul cu influente Floyd, David pare sa nu incerce prea mult sa ramana pe linia trasata de legendara trupa. Sunt intr-adevar unele asemanari clare ca vocea, solo-urile si atmosfera mai lenta dar mi se pare ca aici David pare mai fericit.

Avand in vedere ca a fost unul dintre principalii membri Pink Floyd, o trupa cu piese triste in general, gasesc fascinant faptul ca artistul nu si-a pierdut capacitatea de a crea muzica noua, de a experimenta noi orizonturi pentru a hipnotiza ascultatorul.

DAVID GILMOUR
www.davidgilmour.com
www.myspace.com/davidgilmour

Harry Haller
Nota: 9/10

Tracklist:

1. Castellorizon
2. On an Island
3. The Blue
4. Take a Breath
5. Red Sky at Night
6. This Heaven
7. Then I Close My Eyes
8. Smile
9. A Pocketful of Stones
10. Where We StartDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: