David Gilmour implineste 67 de ani

de Pruna Andrei

David Gilmour implineste 67 de ani


Pe data de 6 martie 1946 s-a nascut una dintre cele mai emblematice figuri ale rock-ului, si anume David Gilmour, solistul si chitaristul formatiei britanice Pink Floyd.

David Gilmour s-a nascut in Cambridge, Anglia. Prima lui chitara i-a fost imprumutata de vecinul sau la varsta de 13 ani, dar nu i-a mai returnat-o niciodata. In copilarie, in timp ce studia la scoala Hills Road din Cambridge, David i-a intalnit pe viitori sai colegi de trupa Syd Barrett si Roger Waters, cu care a legat o stransa prietenie.

In decembrie 1967, el este intrebat de tobosarul Pink Floyd, Nick Mason, daca doreste sa se alature trupei, lucru pe care il accepta. Contrar spuselor unora, el nu l-a inlocuit la inceput pe Syd Barrett, David fiind adus in formatie doar pentru ca sa-i suplimeteze artistului partile de chitara. In momentul in care problemele mentale au devenit de nesuportat, Gilmour i-a luat complet locul lui Barrett in trupa.

Alaturi de Pink Floyd, David Gilmour a lansat 13 albume de studio, cel mai vandut fiind "Dark Side Of The Moon" (peste 50 de milioane de copii). De asemenea, David Gilmour a avut si o cariera solo, iar de-a lungul a 28 de ani, el a lansat trei albume.

In 1996, este inclus in Rock and Roll Hall of Fame, ca membru al formatiei Pink Floyd. In 2011, David Gilmour a fost clasat pe locul 14 in lista "celor mai buni chitaristi ai tuturor timpurilor", realizata de revista Rolling Stones.


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: