Biografie Death



Death
Trupa Death a fost fondata de catre chitaristul Chuck Schuldiner in 1983, incetandu-si activitatea in 1999. Sunt considerati ca intemeietorii genului death metal.
Trupa s-a infiintat initial sub numele de Mantas in Orlando.
In 1984, trupa lanseaza demo-ul Death by Metal, schimbandu-si apoi in scurt timp numele in Death si scoate un nou demo, intitulat Reign of Terror.
Primul album de studio se intituleaza Scream Bloody Gore si apare in 1987. Un an mai tarziu este inregistrat Leprosy. Albumul este promovat printr-un turneu de dimensiuni impresionante. James Murphy este cooptat pentru postul de chitarist, si in 1989 este inregistrat cel de-al treilea album, Spiritual Healing. Odata cu acest album , versurile incep sa fie centrate pe critica la adresa societatii in timp ce soundul devine mai putin brutal si mai tehnic.
In 1990 au loc unele neintelegeri intre Schuldiner si restul membrilor trupei, acestia din urma
dorind sa il inlocuiasca pe chitarist si vocal cu noi componenti. In final, divergentele se
rezolva prin concedierea lui Butler si Andrews din formatie.
In 1991 apare Human, cel mai bine vandut album Death pana in prezent.
Doi ani mai tarziu, Reinert si Masvidal parasesc Death pentru a se alatura celor de la Cynic.
Schuldiner ii inlocuieste cu Gene Hoglan si chitaristul Andy LaRocque de la King Diamond. Deoarece acesta din urma este ocupat cu turneele alaturi de King Diamond, este inlocuit cu Ralph Santolla.
Videoclipul piesei The Philosopher sporeste popularitatea formatiei.
Pentru inregistrarile la albumul Symbolic, care apare in 1995, Santolla si DiGiorgio sunt
inlocuiti cu Kelly Conlon si Bobby Koelbe, iar pentru turneu este cooptat si basistul Brian
Benson.
Dupa aparitia acestui album, Schuldiner desfiinteaza trupa si continua cu Control Denied. Dupa terminarea inregistrarilor pentru albumul de debut Control Denied, chitaristul este diagnosticat ca suferind de cancer. Schuldiner a murit in decembrie 2001.

Stil: death/progressive metal

Componenta:
Chuck Schuldiner - voce, chitara
Shannon Hamm - chitara
Scott Clendenin - bass
Richard Christy - tobe

Discografie:
Scream Bloody Gore (1987)
Leprosy (1988)
Spiritual Healing (1990)
Human (1991)
Fate: The Best of Death (1992)
Individual Thought Patterns (1993)
Symbolic (1995)
The Sound of Perseverance (1998)
Live in L.A. (Death & Raw) (2001)
Live in Eindhoven (2001)

DEATH
www.emptywords.org


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook