Cronica Decapitated - Organic Halucinosis

de Morrison

Cronica Decapitated - Organic Halucinosis
Introducing Decapitated. In trecut, se putea numara cu trupele de death din Polonia care'mi placeau. Acum se numara doar printre trupele din Polonia care canta death metal ca la carte.
Anul 2006 ne aduce un Decapitated partial schimbat, Sauron (voce - Anal Stench) fiind inlocuit de A Kowanek (Atrophia Red Sun - o trupa de prog death cel putin interesanta).

Asta referitor la componenta, ca, referitor la compozitie, pot sa vorbesc mult si bine. Incep cu partile bune: tobele!!! Bai, domnule, baterie mai tare ca pe albumul asta rar mi'a fost dat sa ascult, poate doar la the master (Tony Laureano).

Avem intro'uri de tobe (Visual Delusion), solo-uri de tobe (Day 69), viteza si tehnica pe toate. Clar, alaturi de Inferno (Behemoth) si Doc (ex-Vader, REST IN PEACE), merita pus domnul Vitek. Nota 10.

In continuare, remarcam bass'ul muncit, foarte inspirat pe "A Poem About An Old Prison Man" si "Post (?) Organic". Cam monoton pe restul, asa ca primeste doar nota 8 (nu ca i-ar pasa J)

Gataaaa, am terminat cu partile bune. Hai sa va explic de ce imi vine sa dau cu albumul de pamant. In primul rand, vocea. Cum am zis si mai sus, Sauron a fost schimbat. Tipul asta nou are voce mult mai slaba si, desi se vede ca se chinuie sa nu se faca de ras, ii mai scapa ocazional cate un urlet in registri care imi amintesc uneori de genul metal-core.

Fiind un deather inchis la minte, urasc genul sus-mentionat, asa ca domnul vocal primeste nota 5.
Am ajuns la cireasa. Chitara.

Nu m-am hotarat nici la momentul de fatza daca, per total, imi place sau nu. Riff-urile sunt fumate, dar dau o oarecare senzatie de prospetime, fiind bine aranjate in cadrul pieselor.

Cu toate acestea, mie-mi dau senzatia de influenta de metal-core asa ca voi trece peste solourile care suna bine de tot si voi da nota 6 domnului chitarist.
Ca sa fac un top 3 de piese ale albumului, "Day 69", "Post (?) Organic" si "A Poem About An Old Prison Man".

Acesta este albumul polonezilor, album care suna bine si nu prea, un album care a luat de la mine nota 7.25, un album pe care unii l-ar putea idolatriza, iar altii ar putea sa-l desconsidere total. Acelora, eu le zic "Hei, io fac cronica, nu voi!".

DECAPITATED
www.decapitatedband.net
www.myspace.com/decapitatedofficial

Ozzy
Nota: 7.25/10

Tracklist:


1.A Poem About An Old Prison Man
2.Day 69
3.Revelation of Existence (the trip)
4.Post(?) Organic
5.Visual Delusion
6.Flash-B(l)ack
7.Invisible Control


Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook