Se implinesc cinci ani de la moartea lui Witold

de Pruna Andrei

Se implinesc cinci ani de la moartea lui Witold


Data de 2 noiembrie marcheaza o pierdere tragica pentru muzica death metal. Witold "Vitek" Kieltyka, tobosarul Decapitated (nascut in data de 24 ianuarie 1984) moare in data de 2 noiembrie 2007 in urma unui accident rutier.


Vitek, impreuna cu fratele sau Waclaw "Vogg" Kieltyka, a fondat in 1996, la doar doisprezece ani, trupa Decapitated, alaturi de solistul Wojciech "Sauron" Wasowicz si bassistul Marcin "Martin" Rygiel.


La cincisprezece ani, Vitek impreuna cu membrii Decapitated, lanseaza primul album al formatiei, "Winds Of Creation". Pana in 2007, Vitek a mai scos cu Decapitated inca trei albume, "Nilitily" in 2003, "The Negation" in 2005 si "Organic Hallucinosis" in 2006.


Trupa este implicata intr-un accident rutier in data de 29 Octombrie 2007. In urma coliziunii cu un camion ce transporta lemne, Vitek impreuna cu solistul de la acea vreme al Decapitated, Adrian Kowanek, sunt trimisi in stare grava la spitalul din Cracovia. Peste numai cateva zile, la 2 noiembrie, este declarat decesul lui Vitek.


Solistul trupei Behemoth, Nergal, a spus la randul sau cateva cuvinte despre moartea bateristului: "Totul este inca foarte abstract pentru mine, nu stiu ce sa spun, ce sa fac. Nu am pierdut doar un bun prieten, ci si un mare talent. Era extraordinar pentru noi sa ii vedem pe Decapitated evoluand la fiecare pas."Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook