Cronica Deftones la Bucuresti

de Morrison

Cronica Deftones la Bucuresti
Startul deftonizarii generale s-a dat in jurul orei 17.30 cu Godmode . In prima auditie pentru mine si sper nu si ultima. Ca trupa de deschidere Godmode si-au facut treaba foarte bine...daca ar fi sa fac o comparatie intre Leprosy Abcess care au deschis Obituary si ei, i-as situa 2 nivele mai sus ca feed-back din partea publicului .O voce care nu m-a impresionat si un sunet f. prost per total as spune 6/10.

Crize au avut o prestatie de zile mari !!!!!!!!! Ma bucur sa vad ca au abordat un stil mai agresiv mai pe masura vocalului care acopera singur si partea de clean si partea de scream. Cu riscul de a-mi lua bobarnace o sa spun ca dupa Deftones Crize a fost trupa care a sunat cel mai bine pe 25 in Arene.

Pe ungurii de la Subscribe ii vedeam deja a 2-a oara ( dupa deschiderea Clawfinger) si nu am observat nici o evolutie...Subscribe ramane o trupa buna de deschidere dar atat, cei doi vocali desi se achita onorabil de "datorie" au pasaje in care par sa isi piarda energia tragand dupa ei si restul trupei lucru care nu face decat sa ii dezavantajeze.

I.P.R au servit aceeasi portie de hardcore antisocial cu care ne-au obisnuit desi am observat eu cu ceva mai putina energie decat de obicei . Atmosfera buna totusi , publicul incepe sa se adune si urmeaza la rampa COMA care au sunat mult mai bine decat de obicei (sa fie oare si entuziasmul?)

La recitalul Coma "the crowd went wild" literalmente , startul la pogo s-a dat de la primul acord si a atins apogeul la "In mine in soapta" trecand prin "Stai". 2 vocali dintre care unul a dus toata greutatea, pasajele de clean ramanand dupa parerea mea la un nivel inferior.

Pointblank au fost pauza dinnainte de Deftones , desi sunetul a fost ceva mai bun decat la trupele made in ro si trupa a cantat curat nu au reusit sa atraga atentia publicului drept urmare lumea s-a retras catre locuri umbrite cu bere la discretie.


Startul recitalului DEFTONES s-a dat asa cum era stabilit in program la ora 21.30 dupa pregatiri care au durat aproape o jumatate de ora timp in care multimea s-a "delectat" cu hituri de sezon estival.

Aparitia pe scena a front manului Chino Moreno a dat startul nebuniei si moshelii ce a durat aproximativ o ora si jumatate cu pauze intre piese scurtate si fara pauza la bis.

Cu piese mai noi si mai vechi in forta (My own summer) sau nu (Change) Deftones au reusit sa mobilizeze publicul care lenevise dupa ce Coma au pus jos instrumentele , Chino a demonstrat ca este un showman de exceptie ducand totul pe umerii proprii si lasandu-ma cu impresia ca trupa este doar acompaniamentul sau, desi am auzit multe voci care l-au catalogat drept "rece" cu publicul ceea ce am vazut in Arene a fost tocmai contrariul. Un show de nota 10 in care dupa parerea mea nu a mai contat calitatea sunetului.

Din set-list : Minerva, Knife-Party, Head-up,Hexagram,Drive.

Anca pentru metalact.comDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook