Cronica Deftones la Bucuresti

de Morrison

Cronica Deftones la Bucuresti
In primul rand, concertul Deftones te ajuta sa te lasi de fumat. Da. Pentru ca daca intrai nu mai aveai nici o sansa sa iesi, sau mai exact sa te intorci inapoi. Ai iesit... ok, plimba-te prin parc, stai pe malul lacului, vezi ce prinzi din concert, dar in Arenele Romane nu mai intri inapoi. Asta am aflat dupa ce am intrat, cu fix patru tigari in pachet si cu trei ore pana sa inceapa Deftones.

Si nu eram singura. Auzeam in stanga si in dreapta fraze de genul "Nu te supara, ai o tigara?" sau voci nervoase la telefon "daca mai vii, adu si mie un pachet de tigari. Macar vino sa mi-l arunci peste gard".

Nu stiu de ce s-a intamplat acest lucru, nu mi se parea greu sa ni se fi dat o bratara sau macar o stampila pe mana cand ieseam. Asta e. Ii multumesc lui Razvan pentru Marlboro Lights donate cand deja intram in sevraj. :)

Inca de la 6:30 se adunase multa lume in Arenele Romane, osciland intre dozatoarele cu bere la 30 de mii si scaune. Pe mijloc, cativa entuziasti care faceau pogo deja.

Pe scena, in deschidere, noi am prins Crize, Implant pentru Refuz, Subscribe, Coma si Point Blank. Unele trupe ne-au placut, altele ni s-a parut ca se iau putin cam mult in serios. In continuare vroiam tigari (stim, fumatul dauneaza grav...)

Deftones a inceput la ora planificata, 21:30 si a reusit sa faca Arenele Romane sa sara in aer. La propriu, majoritatea celor prezenti sareau, dansau si tipau. Cei de pe scaune au inceput sa migreze catre teren.

Mi s-a parut ca Deftones suna mai agresiv in concert decat in inregistrari. Dar au sunat foarte-foarte bine, atat prin ceea ce au cantat, cat si prin sonorizarea buna. S-a auzit ok, poate putin cam tare.

Chino Moreno, in stilul nonconformist care l-a facut celebru, a interactionat mult cu publicul, ba chiar cativa fani se pot lauda ca au dat mana cu el.

Faptul ca publicul s-a simtit bine se vedea cel mai clar in modul in care reactiona. Privit de sus, terenul parea o masa de maini care se miscau ritmic alternate cu momente de pogo unde "scapa cine poate", in functie de alternanta pasajelor dure cu cele mai soft performate de cei de la Deftones.

Deci da, a fost bine si ne-a placut. Pogo n-am facut. Poate data viitoare.

MetropotamDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook