Biografie Deicide



Deicide

Genuri muzicale:
Death

Trupe similare:
Sepultura  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  My Dying Bride  CADAVRUL

Deicide s-au format in Tampa, Florida, in 1987, mai intai sub numele de Carnage. Dupa ce Glen Benton s-a alaturat trupei, numele a fost schimbat in Amon. In acest timp au lansat doua demo-uri Feasting the Beast (1987) si Sacrificial (1989).
In 1989 numele trupei a fost schimbat in Deicide de catre Roadrunner Records, deoarece Amon era numele casei din albumul "Them", de la King Diamond. Deicide au lansat apoi un album self-titled in 1990.
Componenta initiala era cu Glen Benton la bass si voce, fratii Eric si Brian Hoffman la chitara si Steve Asheim la tobe. Amandoi fratii Eric si Brian aveau tendinta sa cante solo-uri complete, rapide si riffuri suprapuse, ceea ce oferea grupului Deicide sunetul heavy definitiv si structuri complexe  ale melodiilor care intr-un final au fost recunoscute ca fiind unice.
Line-up-ul a ramas intact pana pe 25 noiembrie 2004, cand Glen Benton a anuntat ca fratii Hoffman au fost dati afara din trupa. Pentru restul turneului de atunci, rolurile lor au fost luate de fostul chitarist Cannibal Corpse, Jack Owen si chitaristul de la Vital Remains, Dave Suzuki. Dupa turneu, Suzuki a fost inlocuit de Ralph Santolla, care a mai cantat cu Death, Iced Earth si Sebastian Bach.
In 2006, Deicide scot albumul "The Stench of Redemption", primul cu Jack Owen (ex-Cannibal Corpse) si Ralph Santolla (ex-Iced Earth) la chitara.


Stil: death metal


Componenta:
Glen Benton - voce, bass
Steve Asheim - baterie
Jack Owen - chitara


Discografie:
Deicide (1990)
Legion (1992)
Amon, Feasting the Beast (1993)
Once upon the Cross (1995)
Serpents of the Light (1997)
Deicide: Remastered (1998)
When Satan Lives (1998)
Insineratehymn (2000)
In Torment in Hell (2001)
The Best of Deicide (2003)
Scars of the Crucifix (2004)
The Stench of Redemption (2006)
Doomsday L.A Live - E.P (2006)

DEICIDE
www.deicide.com
www.myspace.com/thestenchofredemption


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook