Deicide la Bucuresti: Iadul pe pamant

de Buvnitz

Deicide la Bucuresti: Iadul pe pamant

Prin amabilitatea lui Doru Atomei (Kogaionon), va prezentam cronica concertului sustinut de Deicide in clubul Studio Martin din Bucuresti, in deschidere evoluand formatiile Enthrallment si Avatar:

A fost si Deicide... de fapt, inca un eveniment marca HATEWORK! Marduk a fost in urma cu cateva luni tot in Studio Martin si locatia gemea de lume, cca 500 de oameni.

Acum, fiind vorba de o trupa care a inceput sa cante Death Metal acum vreo 23-24 de ani, ma asteptam ca la intrare sa fie omor... se pare ca m-am inselat din nou, probabil ca spiritul underground s-a diluat intre popularii AC/DC si ceea ce urmeaza sa vina la Sonisphere... Si cum criza e la putere, mai greu de gestionat cash-ul... Sa fi fost vreo 300 de suflete?

Poze  Poze concert Deicide la Studio Martin - Deicide, Avatar si Enthrallment  in concert la Studio Martin

Probabil ca da, marea majoritate fiind trecuta de "prima pubertate".. adica ma refer la cei cu varste de peste istoria legendarei trupe americane! Am vazut multe show-uri la viata mea, dar unul mai dur ca acesta nu mi-a trecut prin minte ca as putea vedea... si asta datorita vocii violente a lui Glen Benton! Bine, nici bass-ul nu a sunat rau, nici chitarile nu au excelat decat prin rapiditate si timide solo-uri, dar vocea... ce voce...

Iadul pe pamant, nu alta! Si bateria a fost foarte vizibila, dar doar prin virtuozitate si dinamica excelenta, mai putin prin tehnica. Un show de peste o ora, cu un Benton la limita intre a fi amabil si a da cu flit, in rolul unui lider de trupa care a mai bifat un concert, o tara, Bucuresti-ul fiind chiar ultima locatie din lungul turneu european. De fapt nici nu ma asteptam la prea multa miere din partea lui Benton, o minte bolnava intr-un corp de-acum usor supraponderal, dar asta are mai putina importanta!

A "bagat" Glenton exact ca-n vremurile de demult, atunci cand in Romania DEICIDE se gasea greu si pe casete, multimea fiind sufocata si asfixiata de SUFFOCATION, ASPHYX... sa nu mai spun de CANNIBAL CORPSE sau OBITUARY! In materie de Death Metal, nu cred sa fi vazut vreun show mai marcant ca acesta! Si nici nu cred ca ar fi putut sa mai fie vreunul, exceptie doar DEATH, pacat ca tatuca Schuldiner nu mai este...

Destul de cald afara, sauna clara in locatie, noroc ca n-a fost mai multa lume... noroc pentru mine si ceilalti participanti (unii au preferat sa stea la bustul gol si sa se stearga continuu cu servetele si alte tipuri de hartii), nesansa pentru Hatework, care nu cred ca si-a scos cheltuiala... Romania, land of choice, heh!

Poze
Poze concert Deicide la Studio Martin - Deicide, Avatar si Enthrallment
in concert la Studio Martin

Nu am nici un regret ca am venit la concert, din contra... bucuros ca l-am vazut pe cel care, in urma cu 20 de ani, soca lumea cu muzica lui! Nu comentez acum alte deraieri conceptuale ale trupei ca nu m-au interesat niciodata.

PS. Traficul a fost, ca de obicei, infernal, ceea ce m-a facut sa pierd Enthrallment si sa vad doar cateva piese cu AVATAR, care nu s-a bucurat de o sonorizare prea buna... Insa si Marius & Co baga la greu, dupa atatia zeci de ani... Dar, cu tot respectul, DEICIDE a eclipsat orice in seara de 30 mai!

Doru Atomei (Kogaionon)

O galerie foto a concertului sustinut de formatiile Deicide, Avatar si Enthrallment, in Clubul Studio Martin din Bucuresti, poate fi gasita pe METALHEAD accesand link-ul de mai jos:

Poze concert Deicide la Studio Martin

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook