Concert Dekadens la Cluj-Napoca

de Buvnitz

Concert Dekadens la Cluj-Napoca

BOOHA BAR alaturi de TBA CREW BOOKING prezinta Sambata, 17 aprilie, de la 10 seara, un eveniment special indie-rock: The special return of Dekadens ( Buc.) urmat de un after-party Tba Crew (DJ-set) pana la orele diminetii.

Dupa frenezia si revelatia pe care publicul a avut-o anul trecut, al doilea concert organizat de Tba Crew Booking cu trupa bucuresteana DEKADENS va fi un eveniment special, caci acestia se reunesc intr-o noua formula in premiera nationala la Cluj!

DEKADENS ( indie/rock Bucuresti)

Dekadens se regrupeaza in 2010: o noua solista, primul tobosar revine, iar Janin Pasniciuc, fondatorul trupei, ramane in continuare “maestrul de ceremonii.”


Anul trecut Dekadens a avut parte de unul dintre cei mai buni ani pentru o formatie indie din zona underground romaneasca, dar acesta a fost si anul cu cele mai multe evenimente neplacute: schimbari de componenta repetate, rezilierea contractului cu casa de discuri, scandaluri media. In martie 2009 cei patru pleaca in turneu in CANADA si S.U.A. timp de o luna intreaga.

Cele mai importante date din turneu fiind: FESTIVALUL SXSW(AUSTIN ,TEXAS), CMW(TORONTO, CANADA). Numai ca, pe taram strain, solista trupei, BECKY ELIAN, decide sa paraseasca formatia si tara adoptiva, Romania, si sa se stabileasca in TORONTO.

In vara, cei trei Dekadens ramasi alaturi de o noua colega ROXANA MOCANU se pregatesc sa plece la un festival in MACEDONIA , BITFEST BITOLA, insa cu trei zile inainte de plecare sunt anuntati telefonic ca ROADRUNNER MUSIC - casa de discuri - renunta la serviciile lor.

Urmeaza o perioada obscura pentru formatie, nepotrivirile de caracter si tensiunile acumulate intre membrii trupei spunandu-si cuvantul. La aceste inconveniente se adauga si implicarea intr-o serie de scandaluri de presa, fara acoperire, fabricate de fosta casa de discuri. In aceste conditii, JAN, fondatorul trupei si detinatorul numelui de drept, se decide sa puna capat colaborarii cu ceilalti trei colegi.

In luna octombrie trupa anunta ca isi inceteaza activitatea si anuleaza concertele care urmau sa aiba loc. La inceputul anului 2010, tobosarul din line-up initial, FLORIN DINU, decide sa revina in formatie, au loc discutii si cu MIHAI ANDREI – bass. Un prieten vechi al trupei, RAZVAN RADULESCU (COMA , A.K.A DJ HEFE), gaseste inlocuitorul perfect pentru solista stramutata pe continentul american, in persoana ANDREEI LUPESCU, solista trupei GRIN. Mihai declina invitatia, postul de bassist fiind luat de un sampler MOOG. Incep repetitiile si apar primele piese noi dupa o pauza de 6 luni.

In prezent trupa este in studio pregatind cel de-al doilea disc, care ar putea sa apara in toamna acestui an, fiind in lucru si un miniturneu national care are deja confirmate orasele: CLUJ NAPOCA, DEVA, BUCURESTI, in decurs de confirmare IASI, SUCEAVA, TIMISOARA.

Probabil cea mai importanta stire este aceea ca ex-solistul legendarei trupe MISFITS : MICHALE GRAVES va canta alaturi de ANDREEA si colegii, pe una din piesele viitorului album.

Line –up:


Janin Pasniciuc- chitara, sampler
Florin Dinu- tobe
Andreea Lupescu – voce

Nu rata reuniunea celor de la DEKADENS intr-un live show ce cu siguranta va va oferi o noua definitie a genului indie , Sambata seara pe Strada Piezisa Nr. 19, in Booha Bar.

Suport: 10 lei.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook