Diamonds are Forever si-un album ca un cutremur: 'Melanism' (Cronica)

de Andreea Gherfi

Diamonds are Forever si-un album ca un cutremur: 'Melanism' (Cronica)


Diamonds Are Forever si-au gasit din nou chimia intr-un melanj muzical pe care l-au tinut la copt aproape trei ani si pe care l-au numit echivoc: Melanism.

Diamonds are Forever revin catre fanii lor cu un nou material de studio pe care l-au pregatit cu foarte multa atentie, iar acest lucru se poate observa cu usurinta in calitatea sunetului pe care formatia il livreaza iar, in cea mai interesanta forma de metalcore pe care a vazut-o in ultima vreme underground-ul romanesc. Tracklistul albumului dezvaluie noua piese suparate si doua nestemate clean-acustice, trezind o curiozitate ciudata in ascultator de a afla sorgintea numelei pe care il poarta, "Melanism".

Mult mai intunecat decat materialele care l-au precedat, "Melanism" este un bloc de sonoritati complexe pe a carui panza este proiectat un intreg lant cinematic de trairi interioare a caror intensitate creste si scade gradual. Daca as arata cu degetul care o piesa anume, as comite un pacat. "Melanism" este o experienta la puterea a unsprezecea, iar nu un set de episoade muzicale de sine statatoare. Metalul, in general, se asculta la album, pentru o stare spirituala completa si pentru un mesaj inteles exact asa cum a vrut sa-l transmita trupa. Spre exemplu cele doua piese euforice de la finalul albumului, "The Industry" si "I Am Unbreakable", ca o medicamentatie prescrisa la timp, calmeaza o mare involburata de breakdown-uri pe care Diamonds are Forever au comparat-o cu melanismul, boala ce sta scrisa in codul genetic al celor mai repudiate si neintelese fiinte, iar "IV" este epicentrul materialului, locul inspre si dinspre care "Melanism" isi produce seismul senzorial.

"Melanism" tracklist:

1. Faith Is Lost 04:13

2. New Foundations 04:04

3. Until We Learn Tolerance We Cannot Evolve 04:54

4. My Fragile Heart Will Feed The Darkness 05:32

5. I Am Unbreakable 06:11

6. Saudade 03:28

7. IV 05:05

8. Above The Circle 04:13

9. Diamonds Are Forever 03:51

10. The Industry (Acoustic Version) 04:22

11. I Am Unbreakable (Acoustic Version) 05:49

Chirurgical eliminam azi, odata cu lansarea oficiala a noului album Diamonds Are Forever, orice forma de preconceptii despre metalcore-ul romanesc. "Melanism" a depasit cu mult limitele genului si speram ca isi va gasi aprecierea binemeritata in scena metalului autohton. Albumul poate fi gasit in toata splendoarea lui chiar aici.

Poze Poze pentru articole - DAFDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-NewsletterZi-ne parerea ta:

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Join the ranks ! LIKE us on Facebook