Warganism explica refuzul de a canta la Rock City Open Air

de cristina_n

Warganism explica refuzul de a canta la Rock City Open Air

Am primit din pareta formatiei Warganism urmatorul comunicat: Ne-am gandit sa publicam o pozitie oficiala a formatiei Warganism vizavi de conditiile de participare la acest festival. Nu vrem sa pornim o discutie legata de cum se face la noi si cum fac altii in alte parti. Nu ar duce nicaieri. Ideea este ca noi suntem in aceasta tara unde lucrurile stau intr-un singur fel si nu are rost sa le compari cu vestul Europei.

Pe scurt, am fost anuntati ca vom putea participa la Rock City daca vom vinde 10 bilete in valoare de 250 RON fiecare. Nu vrem sa parem infumurati sau pretentiosi, dar consideram aceasta conditie umilitoare si inacceptabila. Nu este normal intr-o tara lipsita de o industrie muzicala si de o piata reala, intr-o tara in care formatiile demetal nu sunt sustinute de case de discuri, sa existe astfel de pretentii din partea organizatorilor de concerte.

Daca am fi fost o formatie cu un fanclub si aceste bilete ar fi fost la un pret promotional pentru fanii care vor sa le cumpere de la noi, atunci ar fi fost de inteles. Sau daca macar ar fi spus: "Baieti, nu avem bani sa va dam, dar va dam 10 bilete si ce vindeti va ramane voua" tot ar fi fost ceva. Dar cand ni se spune: "Daca vreti sa cantati, vindeti bilete de 650 de euro si noi va dam 100 de euro inainte sa urcati pe scena", noi nu putem spune "OK".

Credem ca cei care se gandesc la asemenea conditii ar trebui sa ia in considerare eforturile pe care le face o trupa din undergroundul romanesc ca sa ramana in activitate. Asta inseamna in primul rand autofinantare. Asa cum noi ii respectam pentru eforturile pe care le fac ca sa organizeze concerte, consideram normal ca acest respect sa fie reciproc.Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Concerte recomandate: