Biografie Dimmu BorgirDimmu Borgir
Trupa norvegiana de symphonic black metal Dimmu Borgir a luat fiinta in 1993, in oslo, la initiativa lui Shagrath, Silenoz si Tjodalv.
Dimmu Borgir scot un EP in 1994 intitulat "Inn I Evighetens Morke" ("Into The Darkness of Eternity"). EP-ul este urmat in acelasi an de albumul de debut "For All Tid". Pe acest album, Shagrath poate fi auzit la tobe, Tjodalv la chitara in timp ce Silenoz interpreteaza partea vocala.
Pozitiile in trupa se schimba inainte de aparitia albumului "Stormblast" ("Storm Blown") la Cacophonous Records in 1996. Este ultimul album cu versuri exclusiv in limba norvegiana, si considerat de fanii vechi ai formatiei punctul culminant din discografia Dimmu Borgir.
Dupa aparitia albumului, claparul Stian Aarstad paraseste trupa pentru a se inrola, si nu participa la inregistrarile pentru Devil's Path. Basistul Brynjard Tristan paraseste formatia, fiind inlocuit de Nagash.
Stian Aarstad se intoarce si ia parte la inregistrarile pentru "Enthrone Darkness Triumphant". Albumul este un imens succes si le aduce norvegienilor un contract cu Nuclear Blast.
Dupa un turneu de promovare a albumului, formatia il coopteaza pe Mustis la clape si pe Astennu la chitara.
In 2003 apare albumul "Death Cult Armageddon", urmat in 2007 de In Sorte Diaboli, aparut pe 24 aprilie la Nuclear Blast. In primavara lui 2007, Dimmu Borgir s-au aflat in turneul Invaluable Darkness Tour impreuna cu Unearth, Devildriver si Kataklysm.

Stil: symphonic black metal

Componenta:
Shagrath (Stian Thoresen) voce
Silenoz (Sven Atle Kopperud) chitara
Mustis (Oyvind Mustaparta) clape
ICS Vortex (Simen Hestnas) bass
Galder (Thomas Rune Andersen) chitara
Hellhammer (Jan Axel Blomberg) tobe


Discografie:

For All Tid (1994)
Stormblast (1996)
Enthrone Darkness Triumphant (1997)
Godless Savage Garden (1998)
Spiritual Black Dimensions (1999)
Puritanical Euphoric Misanthropia (2001)
Death Cult Armageddon (2003)
Stormblast MMV (2005)
In Sorte Diaboli (2007)
DIMMU BORGIR
www.dimmu-borgir.com
www.myspace.com/dimmuborgir