Ce au in comun Dimmu Borgir si Lake of Tears (Concurs OST FEST)

de Campean Liviu

Ce au in comun Dimmu Borgir si Lake of Tears (Concurs OST FEST)


Ce inseamna nostalgia? Definitia din DEX e ceva de genul sentiment de tristee, de melancolie provocat de dorina de a revedea un loc iubit, o persoana apropiata sau de a retrai un episod din trecut. Dar ce inseamna nostlagia daca ne referim la muzica, la a asculta muzica? Cei trecuti de prima tinerete o traiesc.

Cine nu-si aduce aminte de serile (si noptile, pentru cei care rezistau la somn) de vineri, cand ne adunam vreo 2-4 prieteni la cineva acasa si ne lipeam urechile de dufuzoarele casetofoanelor rusesti ori asiatice, ascultand emisiunea lui Petre Magdin (ora 20,00 - sper sa nu ma insel asupra orei de difuzare) si apoi pe cea a lui Lenti (ora 2,00)? Cine nu-si aduce aminte de citirea scrisorilor la Studio Rock si ce mandri eram ca epistola noastra (cate odata arsa pe margini pentru a-i da un aer mistic? Cine nu-si aduce aminte de revista HHM, la care aveam abonamente ori pe care o imprumutam de la prieteni, pentru a citi informatii despre formatiile preferate, pentru a afla ce formatii au mai aparut pe piata, ce albume au mai fost lansate, iar dupa aceea puneam revista la colectie (unii dintre noi poate si-au mai pastrat colectia din anii ’90)?

Erau vremurile in care te zbateai pentru albume, iti puneai ban cu ban deoparte ca sa-ti faci comanda (fie din Constanta de la Rocris Disc, fie din Timisoara, de la Bestial Records) de casete. Erau vremurile in care informatiile despre idoli le aflai din doua surse: emisiunea lui Lenti si HMM. Erau vremurile in care te urcai in tren si mergeai in judetul vecin pentru a fi prezent la un festival de muzica rock in care cantau doar formatii romanesti. Erau vremurile in care iti confectioneai singur bratari cu cuie din debara, doar sa arati la rockoteca ca un blacker adevarat. Erau vremurile in care iti placea enorm de mult Opera IX, Burzum si Ancient, dar Dimmu Borgir parca avea ceva mai special. Lake of Tears, cu al lor Greater Art si Headstones, parca erau veniti de pe alta lume, Megadeth erau baietii cu bebelusii pusi la uscati (Youthanasia), iar Manowar, prin al lor poveste (The Warriors Prayer), te duceau intr-o lume dominata de cavaleri si regi ai metalului. Si, in final, erau vremurile in care, daca cine iti zicea ca aveai sa-ti vezi in concert, in tara la tine, in oras la tine, formatiile la care aveai acces doar in revista, pe caseta si la radio, erai in stare sa-l bati, crezand ca-si bate joc de tine.

Iar Dimmu Borgir, alaturi de Megadeth, Lake of Tears, Manowar, Motorhead, WASP (cu pisicile bagate in storcatorul de struguri) sau Overkill fac parte din acele vremuri ale primei noastre tinereti ori ai copilariei. Si chiar daca anii si-au pus amprenta asupra noastra si ne-am mai „calmat”, oricand vom fi in primele randuri la concertele acestor formatii, chiar si de dragul vremurilor demult apuse.



Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter

Intra si pe Canalul de Whatsapp METALHEAD si afla prima oara cine canta in Romania!


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: