Ziua metal la Sziget Festival 2012

de Buvnitz

Ziua metal la Sziget Festival 2012


Dimmu Borgir, Lacuna Coil, Hammerfall, Moonspell, Ignite i Superbutt vor fi prezeni in ziua dedicata metalitilor - 7 august - la Budapesta, Ungaria.

“Ziua Metal” a festivalului este dedicata concertelor care au loc pe Hungarian Main Stage, in partea de nord a insulei, cu un line-up internaional ce va incerca sa acopere cat mai multe stiluri hard&heavy. Totul, timp de 9 ore, incepand cu ora 14.00.

“Ziua Metal” incepe cu eroii rock-metal locali, Superbutt, trupa din Budapesta formata din cinci membri cu 5 albume la activ i turnee in toata Europa. Urmatorul nume pe scena este trupa hardcore-punk din California, Ignite, cu piese hard, dar, totui, melodice cantate cu mare intensitate.

Apoi vine momentul portughezilor Moonspell, cunoscui in toata lumea, care tocmai i-au lansat cel de-al 9-lea album, intitulat “Alpha Noir / Omega White”, anul acesta in luna aprilie. Dupa ei, e randul trupei lui Oscar Dronjak: legendara Hammerfall. Ultima data cand au cantat la Sziget a fost in 2007, iar, intre timp, au mai scos doua albume de studio.

Se tie ca gothic metal de calitate nu se produce doar in arile nordice. Dovada sunt italienii Lacuna Coil, care au vandut peste 2 milioane de albume in toata lumea de-a lungul carierei, avand mare succes i in Statele Unite.

Iar noaptea se va incheia cu trupa numarul 1 de black metal a Norvegiei, incredibilii Dimmu Borgir! Dupa 20 de ani petrecui pe scena, acetia fac parte din elita scenei scandinave, cu albume memorabile i participari la cele mai importante evenimente ale genului din toata lumea.

Biletul pentru Ziua Metal costa 28 de euro. Atenie: deinatorii de bilete cu campare inclusa nu au nevoie de bilet pentru Ziua Metal! Insa deinatorii de bilete fara campare inclusa vor trebui sa achiziioneze un bilet special pentru aceasta zi.

Mai multe informatii pe: www.szigetfestival.roDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook