Biografie Din BradDin Brad

Genuri muzicale:
BlackAtmospheric

Trupe similare:
Negura Bunget  Venom  Cradle of Filth  Dimmu Borgir  Behemoth  Immortal  Marduk

Dorul "e un cuvint tipic de contopire a sensurilor, iar nu de simpla compunere a lor; e un cuvint al deschiderii si totodata inchiderii unui orizont; unul al intimitatii cu departarile, al aflarii si cautarii; un cuvint al stiutului si nestiutului, al limitatiei si nelimitatiei, al concretului si abstractului, al atractiei de ceva determinat si al pierderii in ceva indeterminat.

Are o splendida suveranitate in el, dar e un cuvint al inimii numai, si nu al gindului, dupa cum e un cuvint al visului, si nu intotdeauna al faptei. ...te poarta cind spre trecut, cind spre viitor, te incarca si de regrete si de speranta, iti face uneori de indurat insuportabilul, dar alteori de nesuferit ceea ce trebuie si e bine sa induri. A plecat de la durere si a scos tot ce putea din transfigurarea ei; dar nu a trecut de spirit, a ramas prins de suflet." (Constantin Noica). Dorul este un timp mitic romanesc a_a cum plaiul este un spaciul mitic.


Ca prim pas in explorarea spiritului muzical romanesc, albumul Dor e alcatuit din doua parti distincte, dar unite de acelasi sentiment comun, care le da si puterea. O parte e compusa din cantece romanesti autentice, cantate de rapsozi populari si inregistrate in mediul lor natural. Ce-a de-a doua parte e alcatuita din viziuni personale si re-interpretari ale unor teme muzicale si spirituale autohtone, inregistrate in studio, unele cu prezenta unor invitati speciali de prestigiu. In timp ce prima parte e rezultatul unor ani de invstigatii si analize a reminiscentelor inca vii ale folclorului romanesc autentic, ce-a dea doua reprezinta expresia unor trairi personale, izvorate din intelegerea locului in care ne-am nascut.


Albumul va fi lansat la sfarsitul anului de casa de discuri germana Auerbach Tontrager/Prophecy Productions.
"Tot cu dor, pin-o sa mor"

contact@dinbrad.ro - www.dinbrad.ro - www.myspace.com/dinbrad