Detalii oficiale despre concertul Din Brad si Irfan la BRASOV

de Buvnitz

Detalii oficiale despre concertul Din Brad si Irfan la BRASOV

Kogaionon & DonisArt prezinta:

TRADITIONAL SOUNDSCAPES EVENING

In urma cu un an, Negru, bateristul trupei timisorene Black Metal Negura Bunget, anunta infiintarea unui proiect experimental denumit Din Brad. Abordarea stilistica este mai greu de descris deoarece muzica lui Negru nu se incadreaza in cliseele clasice, ci mai degraba mixeaza si re-interpreteaza intr-un mod personal influente traditionale romanesti, atat muzicale cat si spirituale. Este un concept deosebit, ce se bazeaza pe virtuozitate, traire si atmosfera, dar si pe vizual, imagistica si simbolistica avand rolul lor bine definit.

Deoarece in primavara viitoare label-ul german Prophecy Productions / Auerbach Tontrger va edita primul album Din Brad, intitulat „Dor”, trupa s-a decis sa-si lanseze oficial aceste compozitii printr-o Seara Speciala in Brasov, in selecta sala de teatru Reduta.

Similitudini conceptuale muzicale cu DIN BRAD se gasesc si in IRFAN, o trupa geniala care, in doar 8 ani de existenta, a reusit sa realizeze doua albume deosebite (“Irfan”, 2003 si “Seraphim”, 2007), sa concerteze in peste 20 de tari si sa fie catalogata ca replica perfecta la DEAD CAN DANCE. Muzicienii bulgari (KAYNO YESNO SLONCE, OM, ZARATHUSTRA) au cantat la toate festivalurile importante din Europa iar de cateva luni au inceput sa lucreze la un nou material, ce se doreste a fi gata pana in vara urmatoare.

IRFAN canta acum in formula completa, vocalista Denitza Seraphimova intorcandu-se in trupa dupa o pauza de 3 ani, noile compozitii avand o dinamica incredibila. Cu influente orientale, bizantine, persane, indiene dar si din timpurile medievale ale Europei occidentale sau reverberatiile balcanice, IRFAN degaja o aura Ethereal Wave incredibila pe scena, sacralitatea muzicala rezultata aruncandu-ne usor in atmosfera creata de Lisa Gerrard & Brendan Perry!!! Voci feminine naucitoare, coruri barbatesti cu atingeri religioase, instrumente traditionale multiple, percutie fascinanta… totul suna mistic!

Traditional Soundscapes Evening isi propune sa promoveze o alta abordare a muzicii underground de calitate, fara bariere stilistice sau doctrinare, invitand in seara de 17 aprilie, dupa orele 19.00, la Brasov, pe toti cei ce vor sa vada si altceva: de la DEAD CAND DANCE, ARCANA, RAJNA, ATARAXIA, FAUN, QNTAL sau Loreena McKennitt si pana la TENHI, NEUN WELTEN, ORPLID sau HEKATE…

Pretul unui bilet este de 40 lei.


Acestea se pot cumpara din Reteaua Diverta, www.ticketpoint.ro, www.letsrock.ro/bestial (Titus), www.beautyofpain.ro sau la intrare, in seara evenimentului.

Informatii gasiti mai jos:
www.myspace.com/dinbrad
www.myspace.com/irfantheband


…underground will never die!
www.kogaionon.com
www.donisart.roDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook