Biografie Dire StraitsDire Straits

Genuri muzicale:

Trupe similare:

Este una dintre cele mai de seama formatii din a doua jumatate a anilor 70', una din formatiile care a innoit rock-ul. Cel care le-a fost de ajutor la inceputul carierei a fost Charlie Gillett. In 1978 au facut primul lor turneu impreuna cu Talking Heads si cu acest prilej au aparut prima data in fata marelui public.
In mai a aparut primul lor single Sultans Of Swing, iar dupa o luna si albumul de debut, care a devenit disc de aur in mai multe tari, numarul vanzarilor depasind cinci milioane. Dupa ce au inregistrat al doilea album au facut un turneu in Europa si in S.U.A, astfel si acest nou album avand mare succes.
Au devenit tot mai apreciati, dovada acestui lucru este si afirmatia lui Bob Dylan "cea mai buna formatie care a aparut in ultimii zece ani in lumea rock-ului". Dylan i-a rugat pe Mark Knopfler si pe Withers sa colaboreze la realizarea noului sau album din 1979.
Urmatorul album Dire Straits s-a realizat in trio, fara David Knopfler, de pe acest album melodia Romeo And Juliet a devenit un hit. Mai tarziu s-au alaturat formatiei Hal Lindes (chitara) si Alan Clark (claviatura).
Apogeul carierei lor l-au atins in 1985, cu albumul Brothers In Arms, iar o melodie despre acest album (Money For Nothing) a fost un succes urias in Europa si in S.U.A. Stilul formatiei are la baza rock-ul dar incorporeaza si noul stil al anilor 70'. In muzica lor se combina stilul rythm, blues si rock and roll dar si country si folk. Formatia extinde si in prezent posibilatile muzicale, o buna dovada este si sunetul simfonic al albumului Brothers In Arms

Stil: rock/classic rock/country rock
Componenta:
John Illsley - chitara/bass
David Knopfler - chitara
Mark Knopfler  - chitara/vocal
Pick Withers  - baterie

Discografie:
Dire Straits
Communique
Making Moves
Love Over Gold
Brothers in Arms
On Every Street
DIRE STRAITS
www.mark-knopfler.com
www.knopfler.com
www.hallindes.com
www.guyfletcher.co.uk