Dirty Shirt a cantat la Wacken in fata a peste 8.000 de oameni

de Cristi Nedelcu

Dirty Shirt a cantat la Wacken in fata a peste 8.000 de oameni


Dirty Shirt, singura formatie din Romania participanta in 2019 la Wacken Open Air din Germania, a sustinut un recital in fata a peste 8.000 de rockeri. Desi recitalul a inceput foarte devreme, la ora 14.00, pentru rockerii veniti la festival acest lucru nu a fost un impediment, iar atmosfera a fost una incendiara pe tot parcursul concertului.

Tot concertul a fost filmat, iar in scurt timp formatia va lansa cateva piese live. Pana atunci, va invitam sa urmariti piesa Maramu’, intr-o varianta live – filmata cu un telefon mobil si needitata – pentru a vedea cu adevarat atmosfera din mijlocul publicului.

Despre revenirea la Wacken, chitaristul si liderul formatiei, Mihai Tivadar, spune:

"La 5 ani dupa experienta finalei Wacken Metal Battle, am avut onoarea sa revenim pe “taramul sfant” (asa cum i se mai spune Wacken-ului) in prima zi a festivalului Wacken Open Air 2019. Fata de 2014, ceea ce am trait pe scena a fost mult mai intens si ne-am simtit extraordinar de bine (si din ce am vazut noi, publicul la fel). Nu a mai fost tracul de atunci, am avut un timp alocat mai mult decat dublu si intre timp experienta acumulata in 5 ani de turnee a contat enorm.

De pe scena a fost extraordinar sa vedem cum publicul prezent crestea pe masura ce avansam in show si ambianta devenea din ce in ce mai intensa. E greu sa estimam exact cati oameni au fost prezenti, insa la sfarsitul concertului, Wackinger Village (spatiul din fata scenei Wackinger) era plin.

Multumim grupurilor de fani din Romania dar si din strainatate, prezenti in fata inca dinainte de concert, care ne-au transmis o energie si incredere formidabile. Nu in ultimul rand, toate gandurile bune trimise de catre fanii de acasa au contat mult, nu doar in timpul festivalului, dar si la intoarcerea in tara plina de peripetii.

In ciuda costurilor si problemelor logistice mari cauzate de stricarea microbusului, cele 4 zile petrecute la Wacken au fost o experienta umana de neuitat. Fara sprijinul vostru nu aveam cum sa ajungem aici si vrem sa continuam proiectul asta nebun cat mai mult posibil. Va suntem sincer recunoscatori si ne (re)vedem la concerte."Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:

Înscrie-te la newsletter


Like us on Facebook