Biografie DismemberDismember

Genuri muzicale:
Death

Trupe similare:
Sepultura  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  My Dying Bride  Behemoth

Dismember este o trupa de death metal suedez, formata in 1988. Primul material lansat, a fost Like an Ever Flowing Scream (1991). Discul a devenit un punct de reper pentru subgenul scandinavian death metal. Acest gen a fost consolidat o data cu lansarea lui Pieces (1992). Un an mai tarziu, Dismember au lansat Indecent & Obcene, probabil cel mai de succes album al suedezilor. Materialul contine piesa Dreaming In Red, una din putinele balade death metal.
La fel ca si alte trupe de sweedish death metal, Dismember au continuat cu un sound ceva mai soft. Massive Killing Capacity (1995) prezenta multe pasaje melodice, ce au avut un raspuns pozitiv din partea publicului. Totusi, albumul Death Metal (1997) a reprezentat o dezamagire, atat pentru fani, cat si pentru critici.
In 2000, a fost lansat Hate Campaign, un disc ce nu a fost luat in serios de catre Nuclear Blast. Drept urmare, Dismember a reziliat contractul cu Nuclear Blast. A urmat o pauza de 4 ani, timp in care trupa a semnat cu Karmageddon Records, pentru lansarea unui noi disc. Where Iconcrosses Grow (2004) este foarte apropiat de Hate Campaign. Influentele majore provin din Iron Maiden si Autopsy.
In 2005, suedezii au semnat cu Regain Records. In 2006, Dismember au lansat The God That Never Was. La finele anului 2006, trupa a sustinut un turneu eruopean alaturi de Grave, Unleashed, Entombed si Exterminator.


Stil: death metal/melodic death metal
Componenta:
Matti Karki - voce
David Blomqvist - chitara
Martin Persson - chitra
Tobias Christiansson - bas

Discografie:
Like an Ever Flowing Stream
Indecent & Obscene
Massive Killing Capacity
Death Metal
Hate Campaign
Where Ironcrosses Grow
The God That Never Was
DISMEMBER
www.dismember.se
www.myspace.com/dismemberband