Teapa si neseriozitate pentru Domination la Brasov

de Buvnitz

Teapa si neseriozitate pentru Domination la Brasov

Nu am fi dorit sa emitem un astfel de comunicat insa credem ca textul de mai jos poate deveni un avertisment pentru viitoarele trupe care doresc sa concerteze in Brasov sau in alte locuri din tara.

In ciuda unui public dedicat caruia ii multumim mult pentru show, ne-am confruntat cu una din marile probleme din aceasta tara. Neseriozitatea si lipsa cuvantului. Asadar aducem la cunostinta faptul ca trupa locala Metal Throne a mintit in mod deliberat atat formatia Domination cat si Metal Support, cei ce au aranjat aceste trei concerte din weekend.

Prima 'lovitura' a fost locatia, cu totul altfel decat a fost descrisa de aceasta formatie. Insa nu aceasta era problema principala, am cantat in locuri si mai mici unde a fost cat se poate de bine, diferenta fiind insa ca acolo oamenii si-au tinut cuvantul.

Odata ajunsi la locatie ni s-a comunicat ca ar trebui sa platim o suma de 3 milioane pentru sunet in conditiile in care noi nu aveam nevoie decat de o boxa, backline-ul fiind asigurat de noi si nefiind nevoie de amplificare avand in vedere spatiul locatiei.

Ulterior suma a crescut la 5 milioane motivand faptul ca s-ar fi platit multi bani pe afise, afise care in general costa 50 bani/exemplar si care, in viziunea lor, au fost lipite in tot orasul. Prespunem ca este ca la Guvern, unde un scaun costa cateva mii de euro. Toate acestea in conditiile in care am stabilit de la bun inceput ca noi nu avem nevoie de nimic, nu avem nevoie sa platim nimic, iar trupa de deschidere este o problema individiuala care in cel mai sincer mod cu putinta, nu ne interesa.

S-a pus problema ori sa nu mai cante Metal Throne, ori sa nu mai urce Domination pe scena, motivat de Fane care a subliniat faptul ca este aberant sa ceri o suma atat de mare pentru o boxa si in acelasi timp ar fi inutil sa mai urcam pe scena. Boxa care ulterior s-a si ars la soundcheck, drept dovada calitatea echipamentului.

Dupa alte discutii intre Fane si un 'stimabil' domn pe nume Raul, s-a ajuns la concluzia ca nu se vor plati cele 3 milioane pe sunet ci vom vedea cu totii, de comun acord, la final in urma biletelor vandute. Toate acestea pentru ca Domination s-a gandit ca ar fi frumos pentru toata lumea ca ambele trupe sa urce pe scena.

Ulterior Metal Throne au 'retras', fara sa anunte, jumatate din banii incasati, fara absolut nicio explicatie. Trecand peste faptul ca s-au folosit atat de resursele alocate pentru noi (drum, onorariu) cat si de timpul alocat pe scena, Metal Throne coborand de pe scena undeva spre ora 23:00.

Concluzia finala este ca aceasta trupa a incalcat absolut toate promisiunile facute, inclusiv cele stabilite inaintea concertului, nici macar nu au avut curajul de a ne anunta ca au retras jumatate din bani pentru 'cheltuieli' de care noi nu aveam nicio nevoie.

Subliniem ca aici nu este vorba de o problema financiara, consideram ca banii sunt trecatori iar in lumea asta exista lucruri mult mai importante. Insa, folosind vorbele lui Nicu Covaci, Metal Throne nu are 'sira spinarii'. Metal Throne ar fi trebuit sa cante cu noi in Iasi, ca 'rasplata' pentru programarea concertului din Brasov. In Iasi ar fi trebuit sa le decontam drumul. Insa asiguram ca Metal Throne nu vor ajunge in Iasi, iar Metal Support garanteaza ca zona Moldovei va fi una interzisa in ce priveste concertele.

Noi speram sa nu mai dam ochii cu dansii. Exista si alte cai de rezolvare, mai dureroase. Ne bucuram insa ca am avut un public pe masura iar calatoria in Brasov, chiar si cu aceasta problema, a merita.

Ne vedem in aceasta seara in Suceava.
Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: METALHEAD Newsletter


Ne gasesti si pe Instagram


Concerte recomandate: