Biografie DRACONIANDRACONIAN

Genuri muzicale:
Death

Trupe similare:
Sepultura  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  My Dying Bride  Behemoth

Draconian este o trupa suedeza de death metal, formata in 1994. Membrii fondatori sunt Johan Ericson, Andy Hidenas si Jesper Stolpe. Cei trei s-au autointitulat Kerberos, o trupa de death melodic cu influente black metal. Sapte luni mai tarziu, vocalul si poetul Andres Jacobsson a devenit membru permanent al trupei.
In urmatoarele luni, Draconian au lucrat intens la primul material, inregistrat in studioul Kallgren. Cu ajutorul lui Andreas Hagg, Jessica Eriksson (flaut/voce) si Susanne Arvidsson (voce/clape), a fost creat Shades of a Lost Moon. La finele anukui 1997, trupa a inregistrat al doilea demo, In Glorious Victory. Datorita calitatii sunetului, Draconian a decis sa nu lanseze materialul.
In urmatorii doi ani, formatia a sustinut o serie de concerte, cu un feedback foarte bun. A urmat The Closed Eye of Paradise, disc ce trateaza legenda lui Lucifer si a ingerilor cazuti, precum si lupta dintre bine si rau. Primul album al trupei, Where Lovers Mourn in Studio Mega, a fost lansat in iulie 2003.
La inceputul lui 2006, Draconian au ramas fara basist. Fredrik Johansson a decis sa se alature componentei, astfel ca s-a inceput lucrul la un nou album. Produs de Andreas Kalsson si Johan Ericson, The Burning Halo reprezinta punctul culminant al carierei suedezilor.

Stil: doom metal

Componenta:
Anders Jacobsson - voce
Lisa Johansson - voce
Johan Ericson - chitara/voce
Daniel Arvidsson - chitara
Jerry Torstensson - tobe
Fredrik Johansson - bas
Andreas Karlsson - clape

Discografie:
Where Lovers Mourn (2003)
Arcane Rain Fell (2005)
The Burning Halo (2006)
DRACONIAN
www.draconian.se
www.myspace.com/draconianmusic