Biografie Ducu BertziDucu Bertzi

Genuri muzicale:
Folk

Trupe similare:
Urma  Nicu Alifantis  Pasarea Colibri  ROCKON  Cenaclul Flacara  Tapinarii  Bob Dylan

Nascut la 21 septembrie 1955 la Sighetu Marmatiei considera originea sa maramuresana o sansa. Dupa ce studiaza vioara 8 ani infiinteaza o trupa rock. Din 1973 cocheteaza cu muzica folk si prima sa chitara poarta si acum un desen psihedelic semn al atractiei cantaretului catre fenomenul "flower-power". Debutul pe o scena recunoscuta-Cenaclul Flacara- a avut loc in mai 1976 la Baia Mare, dar consacrarea in echipa cenaclului este stabilita la data de 20 octombrie pe scena Teatrului Ion Creanga. Prima inregistrare radiofonica este realizata in noiembrie 1979 cu piesa "Cand s-o impartit norocul".
Prezent permanent pe scenele din tara si din imprejurimi, numarul spectacolelor realizate pana in 1996 depaseste 3200. Albumul "Dor de duca", aparut in 1997, a depasit ca vanzari toate asteptarile, revista "Actualitatea Muzicala" conferind autorului in 1998 premiul popularitatii pentru tirajul de exceptie. Ultimii 3 ani au insemnat aproximativ 200 de in tara precum si in Franta, Germania, Belgia, interviuri si recitaluri pe frecventele a peste 25 de posturi de radio, 15 posturi de televiziune si realizarea a 8 videoclipuri. Prin muzica sa, Ducu Bertzi isi ofera, intr-un fel, sufletul. Dar nu o face singur.
Cautand si selectand ani de zile din creatia unor poeti consacrati, a ales ceea ce a crezut ca ii exprima cat mai real starea sufleteasca si a transpus ideea poetica in muzica. "Sufletul meu" incearca sa patrunda, in sufletele celor care vor asculta albumul, pana la acea urma de sensibilitate care mai exista inca.