Biografie Dying FetusDying Fetus

Genuri muzicale:
DeathHardcoreGrindcore

Trupe similare:
Sepultura  Truda  In Flames  Children Of Bodom  ILLUMINATI  Death  Altar

Dying Fetus este o trupa americana de tehnical/brutal death metal, cunoscuta pentru verusrile pseudo-politice. Trupa a fost formata de John Gallagher si Jason Netherton. Inca din 1991, componenta s-a schimbat constant. Gallagher este singurul membru fondator ramas. Muzica trupei este caracterizata prin blast beats, riffuri complexe si cateva influente hardcore. Vocea variaza de la clasicul death, pana la tipete inalte.
Trupa si-a inceput activitatea in 1992, atunci cand Gallagher si Netherton l-au intalnit pe Nick Speleos. Un an mai tarziu, cei trei l-au adus in trupa pe tobarul Rob Belton si chitaristul Brian Latta. Au urmat cateva demo-uri, iar in 1996 a fost lansat albumul de debut, Purification through Violence, lansat sub egida Pulverizer Records. Discul a marcat o evolutie, de la classicul brutal death, la un stil foarte apropiat de tehnical death metal. Tobarul Rob Benton a parasit trupa, fiind inlocuit de Casey Buckler.
Fara nici un fel de promovare, Dying Fetus au inceput un lung sir de turnee, ce s-au intins pe durata a 4 ani. Dupa numeroase schimbari de componenta, Dying Fetus au lansat Killing on Adrenaline, de aceasta data cu Kevin Talley (Misery Index) la tobe. In 2000, trupa a captat atentia celor de la Relapse Records. Si in acest moment, toate albumele Dying Fetus au fost lansate de catre Relapse Records.
In 2000, a aparut Destroy the Opposition. Spre deosebire de albumele precedente, discul prezinta teme politice. Cu un nou line-up, trupa a lansat Stop at Nothing in 2003. Cel mai recent album, War of Attriton a fost lansat in martie 2007. Discul a fost foarte bine primit de catre fani, in special datorita faptului ca atacat televiziuna, razboiul impotriva terorismului, ignoranta si sitemul de justitie. In iulie 2007, tobarul Duane Timlin a fost concediat. Cel mai nou tobar al trupei este Trey Williams.

Stil: tehnical death metal/brutal death metal

Componenta:
John Gallagher - chitara/voce
Mke Kimball - chitara
Sean Beasley - bas/voce
Trey Williams - tobe


Discografie:
Infatuation with Maleviolence (1995)
Purification through Violence (1996)
Killing on Adrenaline (1998)
Destroy the Opposition (2000)
Stop at Nothing (2003)
War of Attrition (2007)

DYING FETUS
www.dyingfetus.com
www.myspace.com/dyingfetus