Biografie Edguy



Edguy

Genuri muzicale:
Power

Trupe similare:
Nightwish  Manowar  Children Of Bodom  Helloween  Kamelot  Sabaton  Morphix

Trupa germana de power metal a fost fondata in anul 1992, de catre Tobias Sammet, Jens Ludwig, Dirk Sauer si Dominik Storch, toti cu varsta de 14 ani pe atunci. Numele trupei le-a fost inspirat de profesorul lor de matematica. Pana in 1998 trupa a cantat fara basist.
Primele doua albume nu au foarte mare succes. Acesta vine abia dupa aparitia celui din 1998, "Vain Glory Opera". Dupa inca doua materiale de studio reusesc sa obtina un contract cu Nuclear Blast.  
In vara lui 2006, Edguy canta la Metalcamp in Slovenia, inaintea celor de la Kreator.


Stil: power metal


Componenta:
Tobias Sammet - voce
Jens Ludwig - chitara
Dirk Sauer - chitara
Tobias Exxel - bass
Felix Bohnke - baterie


Discografie:
Kingdom of Madness (1997)
Vain Glory Opera (1998)
Theater of Salvation (1999)
The Savage Poetry (2000)
Mandrake (2001)
Painting on the Wall (EP, 2001)
La Marche Des Gendarmes (Single, 2001)
King of Fools (EP, 2004)
Hellfire Club (2004)
Lavatory Love Machine (single, 2004)
Superheroes (EP, 2005)
Rocket Ride (2006)

EDGUY
www.edguy.net
www.myspace.com/edguy


Aboneaza-te la newsletter
Join the ranks ! LIKE us on Facebook