Show de exceptie cu Elvis Costello la Bucuresti

de Buvnitz

Show de exceptie cu Elvis Costello la Bucuresti


Pentru prima data in Romania, Elvis Costello a sustinut joi seara un recital. Prea putin cunoscut de publicul autohton, Costello a performat in fata unui public de aproximativ 2000 de oameni, intr-un one man show complet si complex.

Timp de doua ore, singur pe scena, Elvis Costello a oferit publicului blues, rock’n roll, soul si punk rock - ul care l-a facut celebru. Costello a fost cantaret, instrumentist, compozitor si actor. Un artist complet, plin de umor, care a comunicat cu publicul, a facut glume, a trecut de la un instrument la altul (clape, 4 chitare semiacustice, toate marca Gibson si chiar portavoce), si a cantat fara microfon piesa “A Slow Drag With Josephine”, “un rock 'n' roll ca in 1924, atunci cand voi nu erati nascuti” - dupa cum l-a numit artistul. Publicul receptiv a aplaudat si a cantat alaturi de Costello si a cerut bis.

Elvis Costello a oferit romanilor o parte dintre celebrele sale balade asteptate de tot auditoriul - “She”, "I Want You" sau “Alison” -, dar si primul cantec pe care l-a inregistrat vreodata - "Radio Sweetheart" - sau piese mai ritmate, rock 'n' roll, incheind concertul cu celebra "Pump It Up".

In public s-a aflat celebrul actor Kevin Costner, care a asistat la tot concertul sustinut de Elvis Costello si care, la final, l-a felicitat pe artist in backstage. Kevin Costner a venit insotit de actorii Mare Winningham si Ronan Vibert . Cei 3 actori filmeaza impreuna pentru miniseria TV "The Hatfields and MCCoys: An American Vendetta", produsa de televiziunea History Channel.

Kevin Costner, ca majoritatea celor prezenti la Sala Palatului, parea sa cunoasca foarte bine repertoriul lui Costello.

Printre artistii romani prezenti aseara la Sala Palatului s-au numarat Horia Brenciu, membrii trupei Taxi si Beti Barbera.

Cunoscut pentru baladele sale de dragoste memorabile, jongland si combinand stiluri de muzica diferite - pop, rock, soul, jazz - cu vocea sa unica si o perceptie muzicala aparte, Costello a castigat joi seara multi fani, intr-o tara in care numele lui era aproape nestiut.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numara baladele "She", de pe coloana sonora a filmului "Notting Hill", si "I Want You", inclusa pe coloana sonora a filmului omonim. In anul 2004 a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun cantec original, pentru "The Scarlet Tide", de pe coloana sonora a filmului "Cold Mountain".

Setlist:

Red Shoes
Either Side Of The Same Town
Veronica
Good Year For The Roses
New Amsterdam
Every Day I Write The Book / Suffering Face
Bedlam
Almost Blue / She’s Pulling Out The Pin
Beyond Belief
She
A Slow Drag With Josephine
Jimmie Standing In The Rain
Brilliant Mistake / A Voice In The Dark
Watching The Detectives
Radio Sweetheart / After The Fall
God’s Comic
Alison

Don’t Bother Me / It Don’t Bother Me
Greenshirt
I want You

National Ransom No. 5
Shipbuilding
Oliver’s Army
Peace Love and Understanding
Pump it UpDacă vreți să vă înscrieți la newsletterul METALHEAD și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: bit.ly/METALHEAD-Newsletter

Concerte recomandate:


Like us on Facebook