Biografie E.M.I.L.E.M.I.L.

Genuri muzicale:
PunkSka

Trupe similare:
Green Day  Paramore  Sex Pistols  Ska-nk  ROCKON  Prodigy  Bad Religion

De ce E.M.I.L.? De unde E.M.I.L.? Cine sunt E.M.I.L.?

Toate aceste intrebari, nascute la prima aparitie discografica a trupei (E.P.-ul Cocktail Verde - Luna Martie 2002), sunt din ce in ce mai spulberate de energia degajata de cele peste 100 de concerte live in toata tara. In fata scenei, fie ea pe o partie de ski, intr-un club underground din provincie sau capitala, fie pe plaja din Vama Veche sau Costinesti publicul uita toate intrebarile de mai sus, dar pleaca dupa concert cunoscand raspunsurile. Oamenii se regasesc in muzica si isi aduc aminte ca generatia parintilor lor chiar a schimbat lumea. Acum e randul lor.

Formatia E.M.I.L. a luat fiinta in martie 2000 si canta ce simte. Mai pe scurt punk-rock, un stil foarte popular (mainstream) in Statele Unite California in special, cu influente din aceeasi zona: ska, raggae, dub, upsteady.

Inca de la inceput, pentru E.M.I.L. au existat doua mari influente muzicale: Green Day si Sublime doua trupe fundamentale pt dezvoltarea stilului punk-rock/ska (noul val de punk) din USA, din anii '94-'00. Aceasta a fost prima directie in care s-au compus si inregistrat primele 6 piese originale, ce au aparut ulterior pe demo-ul "Extraterestrii Merg Iarna La ski"

Dupa realizarea demo-ului formatia E.M.I.L. a inceput o colaborare de aproape 2 ani cu firma de impresariat One Group. Astfel, in vara anului 2000 trupa are mai multe aparitii pe posturile de televiziune Prima, ProTv, TVR, MCM si Atomic, iar pe 8 dec. 2000 are loc si debutul live al grupului.

Urmeaza in martie 2001 debutul pe scena FIRE Club Bucuresti, club ce avea ulterior sa sustina trupa E.M.I.L. o perioada foarte lunga de timp perioada ce se prelungeste si in prezent. Trupa "creste" in acest club si incepe sa fie invitata sa cante cap de afis la evenimentele din Fire.

In aceasta perioada incepe sa se contureze atmosfera si atitudinea concertelor E.M.I.L., niste concerte la care publicul se simte bine, si la care prietenii numerosi ai trupei sunt tot timpul prezenti. Concerte la care si "noii veniti" se imprietenesc cu trupa.

E.M.I.L. incepe lucrul la primul album si se compun 12 melodii in cel mai curat stil punk-rock/ska, si se semneaza un contract cu casa de discuri A&A Records. Conditia celor de la A&A este ca primul material discografic cu E.M.I.L. sa fie un E.P. (sub 20 de minute) nu un L.P. cum pregatise trupa, asa ca din cele 12 melodii se pastreaza 7, care apar in martie 2003 sub titlul COCKTAIL VERDE. Intre timp, trupa a filmat videoclipul piesei Copacii Infloriti videoclip ce este difuzat pe posturile de TV in perioada de lansare a E.P.-ului Cocktail Verde. Discul se bucura de succes in primele luni de la aparitie datorita aparitiilor live ale trupei, dar interesul fata de acest disc scade treptat datorita lipsei de promovare pe radio si TV a produsului.

E.M.I.L. incepe sa se remarce si la principalele festivaluri de muzica underground din tara: StudentFest (Timisoara), Downhill Fest (Poiana Brasov), TopT (Buzau), si bineinteles Stuffstock (Vama Veche) unde la prima editie din august 2003, aproximativ 30-40 de prieteni s-au urcat pe scena sa cante alaturi de E.M.I.L., moment in care festivalul a fost intrerupt pt cateva minute

Desi nu foarte numerosi fanii (mai bine zis prietenii) E.M.I.L., urmeaza trupa in orice locatie din tara, indiferent de conditii sau distante.

In vara anului 2004, E.M.I.L. se alatura miscarii NEW SCHOOL REVOLUTION colaborare ce pana in prezent a dus la numeroase aparitii live.

Dupa o perioada de succes (cel putin in privinta aparitiilor live), E.M.I.L., intra in studio pt inregistrarea albumului "ROM FUM si VANILIE". Noul material contine 14 piese noi, o parte fiind cele care nu au mai avut "loc" pe Cocktail Verde o alta parte reprezentand compozitii ulterioare E.P.-ului. In continuare, trupa merge pe stilul muzical care i-a impus pe scena underground din Romania punk-rock. Pe album exista insa si colaborari cu mai multi prieteni si membrii ai unor trupe de rock si hip-hop, cel putin la fel de populari ca E.M.I.L.: Butch, Aliosha (H8), DJ Hefe (Coma), si altii. Rezultatul este unul spectaculos si nou pentru Romania.

COMPONENTA:

-Sorin Badulescu - voce

-Barbu Niculae - bas

-Gabi Georgescu - chitara

-Andrei Stoianovici - chitara

-Butch - voce
Like us on Facebook