Biografie Emilie AutumnEmilie Autumn
Emilie Autumn (22 septembrie 1979, Malibu, California, SUA) – cîntăreaţă, compozitoare, violonistă şi poetă. Cunoscută în special datorită diversităţii stilurilor muzicale abordate şi îmbinării muzicii cu efecte folosite în special în dramaturgie.
Albumul său de debut, Enchant, îmbină mai multe stiluri muzicale, în special cel clasic şi muzica de cabaret, denumite de Autumn „fantasy rock“. Stilul vestimentar, la început compus din costume de Zînă, costume de carnaval şi coafuri roz, evoluează pe parcursul editării albumelor, fixîndu-se în cele din urmă la perioada Victoriană şi coafuri roşii sau roz. Cel mai recent album al său, Opheliac, evoluează de la aşa-zisul „fantasy rock“ la un sound industrial, îmbinînd atît sintetizatoare cît şi instrumente tradiţionale precum vioara /electrica şi harpa, astfel născîndu-se un sound denumit de specialiştii în domeniu „violindustrial“ sau „Victoriandustrial“.
Deşi iniţial semnase cu renumite case de discuri în cele din urmă Emilie Autumn îşi va lansa propria casa de producere muzicală, Traitor Records, propria casă de design şi accesorii, WillowTechHouse, şi propriul parfum, Mistress.